Najnovije Vesti

DVA ČETVERCA U FINALU

VAREZE - Na prvenstvu Evrope u veslanju, koje se održava u Varezeu, srpski četverac bez kormilara i laki četverac plasirali su se u finale.

PAPA U LIBANU

BEJRUT - Poglavar katoličke crkve papa Benedikt počeo je trodnevnu posetu Libanu, javila je novinska agencija AP, dodajući da su libanske vlasti sprovele jake mere bezbednosti.

SADNICA UMESTO TETRAPAKA

BEOGRAD - Kompanija Tetra Pak pokloniće mlade sadnice cveća svim posetiocima trećeg Beogradskog festivala cveća, koji na njen izložbeni prostor u parku Manjež donesu pet praznih tetrapak pakovanja.

PIŠTALJKA:TAJNI UGOVOR MUP

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje vodi Ivica Dačić, kako danas tvrdi portal Pištaljka, proglasilo je tajnom ugovor sklopljen sa firmom Vlatacom d.o.o. Vladimira Cizelja o nabavci opreme za obezbeđivanje Univerzijade, "koja je isporučena čitavih godinu i po dana posle održavanja Univerzijade".

NOVE INVESTICIJE

SMEDEREVO - Preduzeće METECH doo, u vlasništvu belgijske firme METES N.V, investiraće u novi prostor za logistički centar i proizvodnju, kao i u fotonaponsku solarnu elektranu za proizvodnju "zelene struje", izjavio je FoNetu savetnik generalnog direktora kompanije Vojislav Jovanović.

U SUDARU POGINULA 51 OSOBA

KABUL - U sudaru autobusa i kamiona na jugoistoku Avganistana život je izgubila 51 osoba, saopštile su lokalne vlasti.

NOVE CENE USLUGA

SMEDEREVO - Članovi Gradskog veća u Smederevu usvojili su danas nove cenovnike javnih komunalnih preduzeća, uvećane za pet do 25 odsto, koji će se primenjivati od 1.oktobra.

REŠENJE ZA REPREZENTATIVNOST

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je u razgovoru sa članovima delegacije Konfederacije slobodnih sindikata Srbije istakao da je unapređenje socijalnog dijaloga stalni cilj Vlade i naglasio da će u narednom periodu biti rešena sva sporna pitanja oko reprezentativnosti sindikata i poslodavaca.

MIKSER U PARIZU

BEOGRAD - Kulturna organizacija Mikser predstaviće 18. septembra u Srpskom kulturnom centru u Parizu izbor radova najboljih mladih balkanskih dizajnera, pobednika međunarodnog konkursa Mikser festivala, najvećeg regionalnog događaja kreativnosti i inovativnosti.

KREDITI ZA LIKVIDNOST

BEOGRAD - Banka Inteza saopštila je danas da je počela da odobrava kredita za finansiranje tekuće likvidnosti i trajnih obrtnih sredstava, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o uslovima za subvencionisanje kamata za kredite za održavanje likvidnosti i finansiranje obrtnih sredstava i izvoznih poslova u 2012. godini.