Najnovije Vesti

BOROVČANIN ODBRANIO TITULU

NOVI SAD - Srpski bokser Nenad Borovčanin odbranio je titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO), pošto je večeras u Novom Sadu pobedio izazivača Larsa Buholca iz Nemačke tehničkim nokautom u osmoj rundi.

PRONAĐENA VIOLINA OD 172.000 DOLARA

FILADELFIJA - Violinu vrednu 172.000 dolara, koju je studentkinja sa Tajvana Mučen Hsieh zaboravila u kaseti za prtljag iznad sedišta u autobusu na liniji Boston - Filadelfija, pronašli su radnici kompanije Megabas dok su čistili autobus, saopšteno je danas.

U INOSTRANSTVU 1,1 MILION POLJAKA

VARŠAVA - U inostranstvu živi 1,1 milion Poljaka i radi se o rekordu koji je rezultat masovne emigracije posle ulaska Poljske u Evropsku uniju 2004. godine, pokazuju preliminarni rezultati popisa stanovništva, piše danas varšavska štampa.

PRINC FILIP U BOLNICI

LONDON - Muž britanske kraljice Elizabete II devedesetogodišnji princ Filip prebačen je danas u bolnicu, zbog bolova u grudima.

NE ODUSTAJEMO OD REZOLUCIJE 1244

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je večeras da će Srbija, uprkos teškoćama, nastaviti da korača putem Evropske unije (EU), ali da neće pristati na odricanje od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) o Kosovu da bi ubrzala svoj evropski put.

UBIJENI SLUŽBENICI UN

RIM - Dvojica somalijskih službenika Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija i njihov kolega iz nevladine organizacije Dojale ubijeni su danas u Matabanu, u centralnoj Somaliji, potvrdile su UN.

NASTAVLJEN PAD PRODAJE VOZILA

BEOGRAD - Članice Srpske Asocijacije uvoznika vozila i delova neće izlagati, niti učestvovati, na manifestaciji CAR SHOW 2012. koja je sajamskim kalendarom predviđena za mart iduće godine u Beogradu.

PRETNJE ZBOG SVEDOČENJA

BEOGRAD - Roditeljima zaštićenog svedoka na suđenju za ubistvo 44 albanska civila u kosovskom selu Ćuška 1999. godine upućene su pretnje, piše sutrašnji Danas.

BEZ PROMENE SPOLJNE POLITIKE

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je večeras da neće biti promene kursa spoljne politike Srbije i ocenio da je vlada za takvu politiku dobila podršku građana.

NVO U BIVŠOJ KASARNI

NOVI SAD - Pripadnici više od 20 nevladinih organizacija, umetnika i pojedinaca ušli su u napuštenu Kasarnu "Arčibald Rajs" u Novom Sadu, javio je danas B92.