Najnovije vesti

PACOLI I ĐURIĆ NIKAD ISTI

BEOGRAD - Ministar u vladi Privremenih institucija samouprave u Prištini Bedžet Pacoli ne može da se poredi sa Markom Đurićem koji je na čelu institucije jedne suverene države, dok je Pacoli ministar nepostojoće države, izjavio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

ANTISEMITSKI GRAFITI U BIH

SARAJEVO - Dva antisemitska incidenta dogodila su se u Tuzli i Sarajevu, u oba slučaja se radi o ispisivanju grafita na i u ulazu stambenih zgrada u kojima žive članovi Jevrejske zajednice.

PRIMENITI ISTO PREKO REKE

BEOGRAD - Nema rešenosti, kao u slučaju Beograda na vodi, da se u kratkom vremenskom periodu omogući izgradnja Memorijala Staro Sajmište, ocenio je u autorskom tekstu glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 i predsednik Borda direktora Veran Matić.

RADNIČKI POBEDIO I U REVANŠU

GZIRA - Fudbaleri niškog Radničkog plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras na gostovanju na Malti pobedili Gziru sa 1:0 (1:0) i taj dvomeč dobili ukupnim rezultatom 5:0.

TOM DŽONS U BOLNICI

LONDON - Legendarni britanski pevač sedamdestosmogodišnji Ser Tom DŽons je zbog bakterijske infekcije prebačen u bolnicu i svi njeovi koncerti u Britaniji i svetu su otkazani.

U NASILJU U PORODICI 30 MRTVIH

BEOGRAD - Ministarka pravde i predsednica Saveta za suzbijanje nasilja u porodici Nela Kuburović izjavila je danas da je od početka 2018. godine u Srbiji bilo 30 smrtnih slučajeva u nasilju u porodici i precizirala da je stradalo 23 žena i sedam muškaraca.

VERSKO VENČANJE 60 PAROVA

SARAJEVO - Šezdeset parova danas su se kolektivno, verski venčalo ispred Istiklal džamije u sarajevskom naselju Otoka u organizaciji Islamske zajednice Sarajevo i Humanitarne organizacije MFS-EMMAUS i njihovim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

BARBERI PALI ODEĆU

LONDON - Luksuzni britanski modni brend Barberi spalio je odeću u vrednosti od 28 miliona funti, među njima i 20 hiljada kišnih mantila po kojima je poznat širom sveta.

NEBO IZNAD BELGIJE ZATVORENO

BRISEL - Belgija je zatvorila svoj vozdašni prostor, prenosi AFP pozivajući se na izjavu belgijske kontrole leta koja je objavila da je razlog tome problem u kompjuterskom sistemu.

OČUVATI MIR I STABILNOST

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i pomoćnik generalnog sekretara UN za politička pitanja Miroslav Jenč razgovarali su danas o aktuelnim političkim dešavanjima u regionu naglasili važnost očuvanja mira i stabilnosti, kao i daljih reformskih procesa.