Najnovije Vesti

ČESTITKA DAČIĆU

BEOGRAD - Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard čestitala je danas Ivici Dačiću stupanje na dužnost premijera i naglasila da se raduje uspešnoj saradnji Fonda sa novom Vladom Srbije.

MIĆUNOVIĆ: NA IVICI SKANDALA

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović ocenio je da je današnja skupštinska rasprava o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS) "na ivici skandala" i da se radi o pokušaju Vlade da uspostavi kontrolu nad monetarnim tokovima.

SNS:PREZADUŽENOST ZBOG NBS

BEOGRAD - Član Ekonomskog tima Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Dželetović izjavio je danas da je za proteklih nekoliko meseci dinar oslabio za oko 15 odsto, a da su, zbog neuspešne politike Narodne banke Srbije (NBS) za nekoliko meseci privreda i građani zaduženi 3,5 milijardi evra.

BEZ VEĆINE ZA PROMENU VLASTI

NOVI SAD - Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Novom sadu saopštio je danas, posle razgovora sa predstavnicima Srpske napredne stranke, da ovom trenutku ne postoji kvalifikovana većina neophodna za promenu vlasti u Novom Sadu.

VAŽNI DANI ZA SRBIJU

BEOGRAD - Ambasador Nemačke Volfram Mas ocenio je danas, u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, da su pred Srbijom važni dani i da se ona kreće putem razvijene evropske demokratije, jer je sada moguće pozvati i predstavnika opozicione stranke da uđe u Vladu Srbije, bez obzira da li je to realizovano ili ne.

PRINCIPIJELNOST RUSIJE

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas, u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Konuzinom, da ceni principijelnost stava Rusije i ruskog parlamenta prema rešavanju pitanja Kosova i Metohije i poštovanju rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

VERUJEM U ČETVRTFINALE

LONDON - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković danas je, posle poraza od Nemačke od 3:2, rekao da odbojkaši mogu izboriti plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Lonodnu i da je uprkos porazu zadovoljan igrom protiv Nemaca.

PROTEST ZBOG ZAPLENE ŠTAMPE

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije je danas osudilo zaplenu srpskog lista Jedinstvo na administrativnom prelazu Bela zemlja, u blizini Bujanovca i zatražilo od međunarodnih institucija na Kosovu da omoguće nesmetanu distribuciju štampe na teritoriji pokrajine.

FINANSIJSKA STABILNOST SRBIJE

BEOGRAD - Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je danas da predložene izmene zakona o Narodnoj banci Srbije unapređuju ranija rešenja i pomažu jačanju finansijske stabilnosti države.

DS: PRAVNO NASILJE

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Borislav Strefanović ocenio je danas da predložene izmene Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS) predstavljaju "zakon o izboru novog guvernera" i upozorio da nova vlast sprovodi pravno nasilje.