Najnovije Vesti

STIGLO 15 PONUDA

BEOGRAD - Generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković izjavio je danas da je na međunarodni tender za izgradnju građevinskih radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin, stiglo 15 ponuda kompanija iz Srbije i Evrope.

UKRALI 69 TEGOVA ZA MREŽU

BEOGRAD - Železnica Srbije saopštila je danas da je tokom noći, na pruzi između Zemuna i Zemun Polja, ukradeno 69 metalnih tegova za zatezanje kontaktne mreže, zbog čega je železnički saobraćaj na ovoj deonici bio obustavljen skoro sat vremena.

JEREMIĆ U MOSKVI

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boraviće od sutra u dvodnevnoj bilateralnoj poseti Rusiji, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

NOVA OPREMA ZA BEBE

BEOGRAD - Fond B92 uručio je danas ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" šest novih inkubatora koji su obezbeđeni donacijama u okviru velike humanitarne akcije "Bitka za bebe", kao i neonatalni ventilator.

VIP STIPENDISTI

BEOGRAD - Kompanija Vip mobile odabrala je petu generaciju stipendista u okviru projekta "Budi Vip student", koji će tokom leta dobiti priliku da iz prve ruke saznaju kako izgleda raditi u velikoj kompaniji.

NOVO RUKOVODSTVO

BEOGRAD - Akcionari kompanije Elektroizgradnje iz Bajine Bašte izabrali su nov Nadzorni i Izvršni odbor kompanije, dok je za novog generalnog direktora izabran Miljko Kragović.

UGOVOR SA 11 BANAKA

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović potpisao je danas sa predstavnicima 11 poslovnih banaka ugovore o subvencionisanim kreditima za podsticanje poljoprivredne proizvodnje u 2012. godini sa fiksnom kamatnom stopom u dinarima od šest odsto i rokom otplate tri godine, sa godinu dana počeka.

KANCELARIJA ZA BRZI ODGOVOR

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) predstavila je danas svoju ideju Kancelarije za brzi odgovor čime bi se, kako je rekao zamenik predsednika stranke Aleksandar Vučić, "dramatično" skratio postupak dobijanja građevinske dozvole na maksimalno 90 dana.

TATON: 300.00O EVRA OD MUP

BEOGRAD - Porodica Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti zbog pretrpljenih duševnih bolova i taj predlog danas je je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu, saopšteno je iz kancelarije Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

UGOVOR O AKADEMSKOJ SARADNJI

BEOGRAD - Rektor beogradskog Univerziteta Singidunum Milovan Stanišić i predsednik Univerziteta Krems iz Austrije Hajnc Bojer potpisali su danas Ugovor o akademskoj saradnji između ova dva univerziteta, čiji je cilj da doprinese pripremi studenata za međunarodnu karijeru i njihovoj mobilnosti.