Najnovije vesti

UHAPŠENI ZBOG PREVARE

BEOGRAD - Policija u Staroj Pazovi uhapsila je V.M. (48) iz Bajine Bašte i S.R. (30) iz Zemuna zbog sumnje da su oštetili tri preduzeća za više od sedam miliona dinara, navodi se u današnjem saopštenju.

EVRO DO 2022. GODINE

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov je danas izjavio da je cilj Bugarske da do 2022. godine uvede evro, uprkos protivljenju nekih biznismena.

IZBRISANI SNIMCI O BEKSTVU

SKOPLJE - Albanija nije dosatavila makedonskom tužilaštvu snimke o bekstvu bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog, jer su izbrisani, izjavio je državni tužilac Ljubomir Joveski.

VUČIĆ S NAJSTARIJOM SUGRAĐANKOM

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas stosedmogodišnju Nadeždu Pavlović i ocenio da su penzioneri razumeli situaciju i da su, zahvaljujući njima, uspešno sprovedene teške reforme.

GUAIDU KONTROLA NAD RAČUNIMA

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo je odobrio da opozicioni lider u Venecueli Huan Guaido ima ovlaštenje da kontroliše račune Vlade Venecuele u američkim bankama.

ULOŽENO 200 MILIONA EVRA

BEOGRAD - U oblasti vodnog saobraćaja pokrenut je investicioni ciklus vredan više od 200 miliona evra, dok je u prethodne dve godine u sređivanje lučkih kapetanija u zemlji uloženo oko 150.000 evra, izjavio je danas pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj Veljko Kovačević.

GORE VREME NEGO 90. GODINA

ZAGREB - Profesorka novinarske etike na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu Gordana Vilović smatra da je reakcija Živog zida na tekst novinarke Željke Godeč o njihovom poslovanju čisto divljaštvo, a za poplavu tužbi protiv novinara kaže da joj se čini kako živimo u gorem vremenu nego što je to bilo vreme "duševnih boli" 90-ih godina.

VOJNA OBUKA ZA MATURANTE

LESKOVAC - Učenicima završnih razreda srednjih škola u Srbiji u drugom polugodištu školske 2018/19 godine na časovima razredne nastave biće predstavljeni znanja i veštine za potrebe zemlje u uslovima vanrednog i ratnog stanja, rečeno je danas u Leskovcu na koordinacionom sastanku.

GUTEREŠU NAGRADA KARLA VELIKOG

BERLIN - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je dobitnik ugledne nemačke nagrade za doprinos Evropskoj uniji, saopštio je danas grad Ahen.

POROŠENKO ŽELI NOVI MANDAT

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas najavio da će se u martu ponovo kandidovati na izborima za šefa države.