Najnovije vesti

POTPISAN NOVI JELISEJSKI UGOVOR

AHEN - Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron potpisali su danas u Ahenu novi ugovor o prijateljstvu, na dan kada su Šarl de Gol i Konrad Adenauer 1963. godine stavili potpise na Jelisejski ugovor, kojim su vekovni neprijatelji postali evropski partneri.

HRVATSKI PLAN PROTIV LAŽNIH VESTI

ZAGREB - Hrvatska vlada priprema akcioni plan borbe protiv lažnih vesti na krilima Evropske komisije koja u martu pokreće platformu za alarmiranje o lažnim vestima koje ruše poverenje građana u institucije, prenosi HRT.

U NESTALOM AVIONU FUDBALER SALA

PARIZ - Francuske i britanske pomorske vlasti u potrazi su za malim putničkim avionom u kome je bio argentinski fudbaer Emiliano Sala, nakon što je sinoć nestao sa radara na letu iz Nanta u Kardif, javljaju agencije AP i AFP.

IZVEŠTAČI BEZ RADNIH DOZVOLA

DOHA - Katarska televizija Al Džazira je saopštila da je njenim dopisnicima iz Sudana ukinuta radna dozvola, javlja danas AP.

ORUŽJE I FINANSIJSKA POMOĆ

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Behdžet Pacoli je izjavio da Srbija nudi oružje i finansijsku pomoć afričkim zemljama u zamenu za povlačenje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova, piše danas Bota Sot.

RONALDU USLOVNA KAZNA ZATVORA

MADRID - Jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Rolando priznao je danas pred sudom u Madridu krivicu za utaju poreza i osuđen je na uslovnu kaznu od dve godine zatvora.

UHAPŠENI ZBOG 16 KRAĐA

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je S.S. (26), D.S. (31), N.D. (25) i M.J. (27) zbog osnovane sumnje da su na teritoriji Beograda i još nekoliko gradova u Srbiji počinili 11 krađa i pet teških krađa, saopštio je danas MUP.

BILO BI POGREŠNO UKINUTI TAKSE

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio je da bi bilo pogrešno ukinuti takse od 100 odsto na robu iz Srbije pre nego što Beograd prizna nezavisnost Kosova, navode danas prištinski mediji.

OD APRILA LET BANJALUKA-MOSKVA

BANJALUKA - Let Banjaluka-Moskva trebalo bi da bude uspostavljen već od aprila, najavio je danas ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

CINIZAM VUČIĆEVOG NASTUPA U DAVOSU

BEOGRAD - Vest da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ekonomskom forumu u Davosu govoriti na skupu "Sloboda medija u kriznim situacijama" zvuči nestvarno, ali i cinično i krajnje licemerno, ocenili su danas Nezavisno udruženje novinara Srbije i (NUNS) Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).