Najnovije vesti

KUČER SVEDOČIO PROTIV UBICE

LOS ANĐELES - Glumac Ešton Kučer svedočio je u Los Anđelosu na suđenju Majklu Garđulou, osumnjičenom da je serijski ubici koji je optužen za smrt dve žene, uključujući Kučerovu bivšu devojku Ešli Elerin.

ZAPLENJENO OKO DVE TONE DUVANA

BEOGRAD - Policija u Rumi zaplenila je više od dve tone rezanog i duvana u listu i uhapsili A. K. (48), saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

SA PELEGRINIJEM O SARADNJI

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i premijer Slovačke Peter Pelegrini razgovarali su danas o policijskoj saradnji dveju zemalja, posebno o unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i delovanju u vanrednim situacijama.

PANTELIĆ NAČELNICA GRADSKE UPRAVE

BEOGRAD - Dosadašnja načelnica Gradske uprave Beograda Sandra Pantelić ponovo je danas postavljena na tu dužnost na sednici Gradskog veća.

POTREBNO TVRĐE REAGOVANJE EU

BEOGRAD - Slovački premijer Peter Pelegrini danas je u Beogradu izjavio da bi Evropska unija trebalo da mnogo tvrđe reaguje na poteze Prištine koji ne doprinose stabilnosti regiona, kao što su takse od 100 odsto na robu iz Srbije, odbijanje da se formira Zajednica srpskih opština, policijska akcija na severu Kosova, izvedena pre dva dana.

OD TURIZMA VIŠE OD MILIJARDU EVRA

PODGORICA - Prihodi od turizma u Crnoj Gori u ovoj godini trebalo bi da iznose između 1,1 milijardu i 1,15 milijardi evra, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

PROTESTI URODILI PLODOM

BEOGRAD - Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas u Čačku da je ostavka državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović "dokaz da su protesti urodili plodom".

ŠEST MESECI OD PRVOG PROTESTA

BEOGRAD - Protestnom šetnjom "Jedan od pet miliona" u Beogradu, u subotu će biti obeleženo šest meseci od prvog protesta, koji je pod sloganom "Stop krvavim košuljama", održan u Kruševcu.

SARADNJA SA TURSKOM

BEOGRAD - Komandant Žandarmerije Dejan Luković razgovarao je danas u Ankari sa rukovodiocima turske Žandarmerije o načinu saradnje dve jedinice kroz zajedničke obuke, posbeno u oblasti borbe protiv terorizma.

REČNIK PREMIJERKE DOKAZ MRŽNJE

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je za Radio Slobodna Evropa "da je rasistički jezik premijerke Srbije" Ane Brnabić najbolji dokaz "patološke mržnje trenutnog srpskog režima prema građanima Kosova" i da očekuje da EU osudi i da se distancira od takvog rečnika srpskih zvaničnika.