NEMAČKA: OTPOR ZABRANI MOTORA SA UNUTRAŠNJIM SAGOREVANJEM - MAKAR TO BILO I DALEKE 2035

ML

U debatama u EU najviše se u pitanje dovodi sprovodljivost ove zabrane. Paradoksalno je da je Nemačka, jedan od glavnih protivnika zabrane, istovremeno po broju prodatih elektromobila, ubedljivo na prvom mestu u EU
(ilustracija, prikaz Tojotinog modela sa klasičnim motorom: Tojota je odlučila da ne prekida proizvodnju automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem)

Otpor zabrani prodaje u Evropi motora sa unutrašnjim sagorevanjem (u međuvremenu treba potpuno da ih zamene elektromobili, što treba da se dogodi najkasnije 2035. godine) sve je glasniji i dolazi najviše iz Nemačke, piše nemačka agencija DPA. A najglasnija je u tome opoziciona koalicija...

U debatama u EU najviše se u pitanje dovodi sprovodljivost ove zabrane. Paradoksalno je da je Nemačka, jedan od glavnih protivnika zabrane, istovremeno po broju prodatih elektromobila, ubedljivo na prvom mestu u EU! Ova zemlja ima i drugu po gustini mrežu punjača na putevima ali, kako kaže Fridrih Merc (Fridrich Mierz), jedan od lidera Hrišćanskih demokrata, "jer mi još ne znamo kakav će način mobilnosti preovladati kao ekološki neutralan i prema klimi što manje invazivan".

Ovim je on udario na Roberta Habeka (Habeck) jednog od prvake nemačkih "Zelenih" koji je sada ministar privrede.

"Obojica imamo bar jednu zajedničku stvar: nemamo pojma pojma o tehnologijama. Ni ja, ni on. Zato se danas ne smemo usuditi da odlučujemo o tome kakve će tehnologije vladati za 10, 15 ili 20 godina kako bismo održali prosperitet i zaštitili klimu", izjavio je Merc u raspravi u Bundestagu i predložio da se zasad ova stvar privremeno stavi u ad akta.

Rasprava se nastavlja...

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...