Слике из Донбаса: Рањени "Ратни Гонзо"

М. Зарковић

На улици у Доњецку, под ногом,чувеног руског ратног извештача експлодирала ”лептир мина”

Чувени руски ратни извештач Семјон Пегов, широм света познат по надимку ”War Gonzo” и смелости да с камером залази на најопасније делове ратишта, рањен је у Донбасу, али не на неком од положаја широм фронта него на доњецким улицама, где му је под ногом експлодирала ”лептир мина” каквим украјинска војска већ месецима засипа цео Доњецк. 

donbas-gonzo-s

Реч је о малим, нагазним експлозивним направама, величине пола људског длана. Украјинци их испаљују у касетним пуњењима, тако да се распрше на широком подручју око удара и потом чекају жртве. Одраслим особама такве мине наносе теже телесне повреде, а код деце могу да доведу чак и до смртних исхода, што се већ и догађало у Доњецку ове године..


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...