EVROBIROKRATAMA POVIŠICA PLATA - PERVERZIJA USRED KRIZE!

Osnovica za određivanje njihovih plata jeste visina inflacije u Belgiji i Luksemburgu. Sada je inflacija 9,4 posto u Belgiji i 8,5 posto u Luksemburgu
(ilustracija, sedište EU u Briselu)

"Perverzija usred krize" - tako je nemački dnevnik Bild nazvao odluku da 60 hiljada službenika i saradnika Evropske unije dobije automatsku povišicu plate od 8,5 posto i to najkasnije do kraja ove godine. Takva povišica se opravdava kompenzovanjem ovogodišnjih poskupljenja.

Oslonac za ovakvu automatsku povišicu plata jeste dokument iz oktobra 2013. koji uvodi "automatsku aktuelizaciju svih plata, penzija i drugih prihoda službenika i drugih zaposlenih u EU". 

Osnovica za određivanje njihovih plata jeste visina inflacije u Belgiji i Luksemburgu. Sada je inflacija 9,4 posto u Belgiji i 8,5 posto u Luksemburgu.

Nemački ekonomski dnevnik Handesblat piše da se, ipak, o konačnim iznosima povišica plata u EU još diskutuje u okviru Unije. Prema predlogu, na primer, direktoru EU, koji sada ima mesečnu platu od 15.590 evra, plata će biti povećana na 16.890 evra. Takvo povećanje plate od 1.300 evra i to usred krize, kako ističe ovaj dnevnik, bode u oči u vreme kada ogromna većina zaposlenih može samo sanjati o nekakvoj povišici plata.   

"Nijedan zaposleni čovek u Nemačkoj ne dobija automatsku kompenzaciju inflacije. Povećanje plata od osam posto je zato uvreda svakom zaposlenom u ovoj zemlji", kritikuje društvo poslanik u Bundestagu Stefan Miler (Muller) i dodaje "EU je što se tiče plata samousluga".


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...