PUTIN POTPISAO DEKRET: ČLANOVI POLUVOJNIH GRUPA MORAJU POLOŽITI ZAKLETVU

ML

Dobrovoljci moraju da se zakunu na "vernost i lojalnost Rusiji", da se obavežu na "ispunjavanje zapovesti komandanata i nadređenih" i zakunu se da će "braniti nezavisnost Ruske Federacije i njen ustavni poredak"
(ilustracija, Ruski dobrovoljci u Donbasu ratuju još od 2014. godine)

Dobrovoljci u ruskoj vojsci moraće u budućnosti da polože zakletvu pred ruskom zastavom, kao što to čine pripadnici regularnih vojnih jedinica. To je, kako javlja TASS, sadržano u novom, u petak objavljenom dekretu ruskog predsednika Vladimira Putina. Agencija podseća da je to učinjeno samo dva dana pošto je pri padu aviona u Tverskoj oblasti poginuo šef privatne, Vagner vojne kompanije Jevgenij Prigožin.

Prema tekstu, koji objavljuje TASS, dobrovoljci moraju da se zakunu na "vernost i lojalnost Rusiji", da se obavežu na "ispunjavanje zapovesti komandanata i nadređenih" i zakunu se da će "braniti nezavisnost Ruske Federacije i njen ustavni poredak". Agencija dodaje da se radi o tekstu sličnom vojnoj zakletvi ali se u nekim delovima razlikuje od nje.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...