ORBAN: BLIŽI SE ČAS ZA NAPUŠTANJE EU...

ML

Mediji prenose da je Orban, takođe, najavio moguće glasanje Mađarske protiv produžavanja sankcija EU prema Rusiji
(ilistracija, mađarski premijer Viktor Orban)

Do 2030. evrozona, a možda i cela Evropska unija, raspašće se, a dotle će i zemlje tzv Višegradske četvorke (Češka, Slovačka, Poljska i Madjarska) postati čisti davalac u evropski budžet pa je zato neophodno preispitati članstvo Mađarske u EU. To je, kako prenose mađarski mediji, pozivajući se na Slobodnu Evropu, rekao mađarski premijer Viktor Orban na zatvorenom sastanku vladajuće mađarske stranke FIDESZ u mestu Kočše (Kotcse).

Mediji prenose da je Orban, takođe, najavio moguće glasanje Mađarske protiv produžavanja sankcija EU prema Rusiji. Prema njegovim rečima, može se očekivati da će to podržati i nova italijanska vlada posle septembarskih izbora.

Prema Orbanu, rat u Ukrajini je mogao biti samo lokalni ali je Zapad od toga načinio globalni rat pa zato zbog antiruskih sankcija ispašta cela Evropa.

"Sankcijama je Evropa sebi pucala u noge jer energetska kriza može zaustaviti 40 posto evropske industrije", upozorio je on i dodao da "rat može trajati i do kraja ove decenije, a Ukrajina može ostati bez trećine ili čak polovine svoje teritorije".

Orban je, takođe, upozorio da će do 2040. većina francusih građana biti muslimanskog porekla, a to se može dogoditi i mnogim velikim evropskim gradovima, naročito glavnim.

"U takvom slučaju moraju se preispitati odnosi sa takvim glavnim gradovima. Ne mogu se ti gradovi i zemlje zvati evropskim ako su Evropljani tamo u manjini". 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...