Najnovije vesti

OSUMNJIČEN LAŽNI SAOBRAĆAJAC

BEOGRAD - Policija je uhapsila je D.T. (1978) iz Beograda, zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažno predstavljanje, tako što je upravljajući vozilom "audi Q7" sa svetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju.

KAMATNA STOPA OD TRI ODSTO

BEOGRAD - Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,0 odsto, konstatovan je privredni rast, ali je naglašena i opreznost vođenja monetarne politike usled povećanja cene nafte, navedeno je u sopštenju NBS.

MENJATI POLITIKU PREMA KOSOVU

BEOGRAD - Kosovska politika koja je doživela krah mora da se promeni, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović.

ZA ZARADU OD OTPADA 5 MILIONA

BEOGRAD - Kroz projekat Nemačke razvojne saradnje( GIZ) opredeljeno je pet miliona evra za upravljanje otpadom na području Novog Sada, Lapova i Kruševca, predviđeno je sporazumom, koji su danas potpisali ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i predstavnici GIZ.

LICE I NALIČJE VLASTI

BEOGRAD - Šef Odborničke grupe Pokreta slobodnih gradjana Rade Veljanovski rekao je da ta odbornička grupa neće glasati za kadrovska rešenja za gradsku vlast i da su razlozi za to ogledaju u predlogu za zamenika gradonačelika.

PODRŠKA SPS I JS

BEOGRAD - Odbrnička grupe Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija (SPS-JS) Mirjana Šašić najavila je danas podršku kandidatu za gradonačelnika Beograda Zoranu Radojičiću i ostalim predloženim kandidatima za najviše funkcije u Beogradu.

NS PRUŽA RUKU SARADNJE

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke i zamenik odborničke grupe "Savez za Srbiju" Nikola Jovanović izjavio je danas da je doktor Zoran Radojičić izabran kao verovatno najbolji kandidat za gradonačelnika sa liste Srpske napredne stranke.

SAJBER TESLA 18

BEOGRAD - Vojska Srbije (VS) i Nacionalna garda Ohaja (NGO) od 4. do 8. juna u Gornjem Milanovcu zajedno izvode taktičku vežbu za odbrambene operacije u sajber prostoru pod nazivom "Sajber Tesla 18", saopštila je danas ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

PODRŠKA ALI NE I GLAS

BEOGRAD - Šef odbornicčke grupe "Aleksandar Šapić-gradonačelnik" Željko Ivanji najavio je da će ta odbornička grupa biti uzdržana prilikom izbora gradonačelnika.

PARADA I KAMPANJA LGBT

BEOGRAD - Parada ponosa Srbije pod sloganom "Matičarka, normalno!", ove godine održaće se 23.juna u Pionirskom parku u Beogradu, navodi se u saopštenju Ponos Srbije.