Najnovije Vesti

POLEMIKA SNS I DS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i poslanici Demokratske stranke danas su u parlamentu vodili oštru polemiku o stranačkim zapošljavanjima, a povod je bio član 38. predloženog Zakona o ministarstvima.

VLADA DA ZAUSTAVI PAD STANDARDA

BEOGRAD - Očekujem da nova vlada zaustavi trend pada životnog standarda u Srbiji, izjavio je novinarima potpredsednik Skupštine Srbije Konstantin Arsenović.

BRISATI ČLAN 38

BEOGRAD - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije zatražili su danas da se iz Zakona o ministarstvima izbriše član koji predviđa da ministar može u roku od 45 dana od stupanja na snagu zakona, pokrenuti razrešenje državnog službenika, ukoliko nije zadovoljan njegovim radom.

DSS GLASA PROTIV VLADE

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije će glasati protiv Zakona o vladi, izjavio je novinarima u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić i objasnio da će to uraditi zbog odluke da se ukine Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

JOVANOVSKI U POLUFINALU

BAKU - Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u polufinale turnira u Bakuu, pošto je danas u četvrtfinalu u "srpskom derbiju" savladala Aleksandru Krunić rezultatom 5:7, 7:6 (7:3), 6:3.

SAČUVATI MEDIJE OD GAŠENJA

KRAGUJEVAC - Poslednji događaji u vezi sa privatizacijom lista Politika, kao i štrajk zaposlenih i stečaj u Televiziji Čačak, samo pokazuju koliko su pogubne posledice netransparentne privatizacije medija koja je sprovedena u Srbiji, navodi se u saopštenju Kragujevačke inicijative.

LSV NE PODRŽAVA VLADU

BEOGRAD - Liga Socijaldemokrata Vojvodine neće podržati novu vladu koja treba danas da bude izabrana u Skupštini Srbije, izjavila je novinarima u skupštini poslanica LSV Aleksandra Jerkov.

INA OTKRILA NAFTU

ZAGREB - INA je otkrila značajne količine nafte i gasa u blizini Ivanjić Grada, saopštila je danas ova kompanija.

PRIORITET NISU GRAĐANI

BEOGRAD - Mislim da će nova vlast zadovoljavati koalicione partnere, a ne interese građana, izjavio je danas poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović.

POČAST MUHAMEDU ALIJU

LONDON - Brojne sportske i estradne zvezde okupile su se na humanitarnoj večeri u Londonu kako bi odale priznanje jednom od najvećih sportista svih vremena, američkom bokseru Muhammadu Aliju.