Najnovije Vesti

TADIĆ ČESTITAO PURIM

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas veliki jevrejski praznik Purim svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji i glavnom rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asijelu.

ZABRANA ZA PRIVREDNIKE

BUJANOVAC - Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je danas FoNetu da je srpska policija ne prelazu Končulj, kod Bujanovca, vratila grupu od 16 privrednika koji su sa Kosova išli na skup u Preševu.

PROIZVOĐAČKA NACIJA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će država pokrenuti jednu izuzetno složenu državnu i socijalnu akciju koja treba da pospeši rad malih i srednjih preduzeća i otvaranje porodičnih fabrika, u kojima bi bilo tridesetak zaposlenih.

NE TRAŽIMO PRIZNANJE KOSOVA

BEOGRAD - Evropska unija (EU) ne traži od Srbije da prizna Kosovo, ali očekuje da nađe pragmatična rešenja za praktične probleme, jer ne želi zamrzavanje konflikta, poručila je ambasadorka Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen.

OLIMPIJSKA NORMA STJEPANOVIĆA

LONDON - Reprezentativac Srbije u plivanju Velimir Stjepanović ispunio je A olimpijsku normu u disciplini 200 metara leptir na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u Londonu.

KRALI AKUMULATORE I OLUKE

LESKOVAC - Leskovačka policija uhapsila je M.M. (22), V.M. (23) i O.S. (19) zbog sumnje da su krali akumulatore, a priveden je i Z.I. (18) zbog sumnje da je krao bakarne oluke.

SAMIT VLADA SRBIJE I ITALIJE

BEOGRAD - Drugi samit Srbija-Italija biće održan u četvrtak, 8. marta, u Beogradu, a italijansku delegaciju predvodiće premijer Mario Monti, saopštila je danas Vlada Srbije.

UGROŽENO ZDRAVLJE PACIJENATA

BEOGRAD - Zdravlje pacijenata koji boluju od zapaljenskih bolesti creva, a leče se biološkom terapijom, ugroženo je zbog toga što je Republički fond zdravstvenog osiguranja prekinuo nabavku lekova, saopštilo je danas Udruženja obolelih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa Srbije.

RADNICI U KABINETU GRADONAČELNIKA

KRALJEVO - Nekoliko stotina bivših radnika Magnohroma, koji 12 dana ne napuštaju zgradu Gradske uprave tražeći naplatu svojih potraživanja, danas su posle protestne šetnje radikalizovali svoj protest i ušli u predvorje kabineta gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića.

UŽIVAJ BEZ DUVANSKOG DIMA

BEOGRAD - Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut Tanja Knežević izjavila je danas da je ideja izložbe "Uživaj bez duvanskog dima" podrška kampanji borbe protiv pušenja i Zakonu o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.