Najnovije vesti

POLOŽAJ MANJINA DOBAR

NOVI PAZAR - Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas da je položaj manjina u Srbiji dobar i da se manjine najčešće žale na ostvarivanje prava na upotrebu jezika i pisma, kao i prava na obrazovanje.

SOCIJALNI DOGOVOR

BEOGRAD - Za uspešnije rešavanje problema u svim oblastima društva, neophodan je socijalni dogovor, uspostavljanje međusobnog poverenja i razumevanja između socijalnih partnera, poštovanje dogovora i ispunjavanje preuzetih obaveza, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

PRITVOR DO 30 DANA

BEOGRAD - Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je doneo rešenje o određivanju pritvora do 30 dana D.Đ i M.Đ, uhapšenima u sklopu akciji zaplene 800 kilograma kokaina u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu.

RS BOLJI DEO BIH

BANJALUKA - Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da je RS u odnosu na Federaciju BiH (FBiH) apsolutno bolji deo BiH i to za dva koplja i da je RS za osam meseci ove godine stigao i da će i prestići prosečnu platu u Federaciji BiH.

NE TRAŽIMO OSVETU, IZVLAČIMO POUKE

NOVI PAZAR - Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kazao je danas da Bošnjaci okupljeni u naselju Hadžet ne pozivaju na osvetu, već izvlače pouke o dešavanjima u prošlosti, očiju uprtih u budućnost.

AMBASADOR SAD NA GEJ PARADI

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson potvrdio je da će učestvovati na prvoj Povorci ponosa u BiH kako bi na taj način dao podršku pripadnicima LGBTI zajednice i njihovim porodicama.

NOVA VLADA ITALIJE

RIM - Premijer Italije Đuzepe Konte formirao je danas novu vladu, koju čine populistički pokret "Pet zvezda" i Demokratska partija, saopšteno je iz kabineta predsednika Italije, prenosi AP.

ORBIJENA ŽALBA KARADŽIĆA

HAG - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) odbio je zahtev Radovana Karadžića, osuđenenog na doživotni zatvor za genocid i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, preispita odluku o odbijanju njegove žalbe na visinu kazne.

SAUČEŠĆE ZBOG POGIBIJE PILOTA

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je danas telegram saučešća ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu, povodom pogibije pilota prilikom pada aviona Su-25UB u oblasti Stavropolja.

SRBIJA JE PONOSNA NA VLAHE

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da se ministar Aleksandar Vulin sastao sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem sa kojim je razgovarao o razvoju saradnje Vojske Srbije i organa lokalne samouprave u Zaječaru.