EVROBAROMETAR: PODRŠKA MERAMA EVROPE PROTIV RUSIJE OSTAJE JAKA I PORED MANJEG PADA

ML

Pad ove podrške kod finansijske pomoći Ukrajini iznosi 10 posto i sada je na 70 posto anketiranih
(ilustracija, Operacija humanitarne pomoći EU koordinira isporuku hitne pomoći Ukrajini sa predstavnicima Ujedinjenih nacija)

Saglasnost građana EU sa merama protiv Rusije i podrškom Ukrajini ostaje jaka, mada je u nekim zemljama, u poređenju sa aprilom, pala. To se ističe i ovomesečnom izveštaju Evrobarometra. Na primer, u Češkoj je podrška sankcijama protiv Rusije i isporukama oružja Ukrajini pala za čak 17 posto.

Pokazuje se, ipak, prema Evrobarometru, da "mere EU kao odgovor na rusku agresiju protiv Ukrajine imaju i dalje jaku podršku građana". No, činjenica je da je u padu podrška kada se radi o svim merama. Najveći je pad ove podrške kod finansijske pomoći Ukrajini, koja je pala za 10 posto tj na 70 posto, dok je u slučaju sankcija prema Rusiji podrška pala za devet posto, tj na 71 posto.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...