Nikita Mihalkov, Besogon: „I to je sve“

Prevela Sava Rosić

Čuveni ruski reditelj u ovoj epizodi svog serijala Besogon, na aktuelan način (ponovo) govori o ruskom traganju za ideologijom, državnim poretkom i ustavnim uređenjem po meri ruskog naroda
(ilustracija, Nikita Mihalkov u serijalu Besogon, emisija "I to je sve")

„...mi danas vidimo kako se civilizovani svet, navikao na udobnost, postepeno odriče temeljnih vrednosti ljudskog bitka koje čoveka čine čovekom. A iza toga sledi gubitak volje za životom, gubitak volje da se preživi. Mislim da je u pravu Ivan Iljin koji je rekao da treba živeti za ono za šta se može umreti. Mi smo oduvek znali za šta se može umreti i zato ćemo živeti...“ Ovim rečima završava novu epizodu svog Besogona, pod naslovom „I to je sve“, čuveni ruski reditelj Nikita Mihalkov. Ilustrovano prizorima Putinovih razmišljanja o politici u savremenom svetu, autošovinističkih stavova ruske opozicije i moralnog bankrota zapadnih država u epidemiji korone, Mihalkov govori o potrazi za ruskom ideologijom koja će doneti državno uređenje po meri ruskog naroda.

mihalkov-itojesve

Nikita Mihalkov, Besogon TV, epizoda "I to je sve"

Cela epizoda ovog Besogona, uz prevod na srpski, može se gledati na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=bJC_-XZNKgw&feature=youtu.be

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...