Nikita Mihalkov, Besogon: „I to je sve“

Prevela Sava Rosić

Čuveni ruski reditelj u ovoj epizodi svog serijala Besogon, na aktuelan način (ponovo) govori o ruskom traganju za ideologijom, državnim poretkom i ustavnim uređenjem po meri ruskog naroda
(ilustracija, Nikita Mihalkov u serijalu Besogon, emisija "I to je sve")

„...mi danas vidimo kako se civilizovani svet, navikao na udobnost, postepeno odriče temeljnih vrednosti ljudskog bitka koje čoveka čine čovekom. A iza toga sledi gubitak volje za životom, gubitak volje da se preživi. Mislim da je upravu Ivan Iljin koji je rekao da treba živeti za ono za šta se može umreti. Mi smo oduvek znali za šta se može umreti i zato ćemo živeti...“ Ovim rečima završava novu epizodu svog Besogona, pod naslovom „I to je sve“, čuveni ruski reditelj Nikita Mihalkov. Ilustrovano prizorima Putinovih razmišljanja o politici u savremenom svetu, autošovinističkih stavova ruske opozicije i moralnog bankrota zapadnih država u epidemiji korone, Mihalkov govori o potrazi za ruskom ideologijom koja će doneti državno ređenje po meri ruskog naroda.

mihalkov-itojesve

Nikita Mihalkov, Besogon TV, epizoda "I to je sve"

Cela epizoda ovog Besogona, uz prevod na srpski, može se gledati na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=bJC_-XZNKgw&feature=youtu.be

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...