EVRO JE, ZBOG PREKIDA ISPORUKA GASA, NA 20-GODIŠNJEM MINIMUMU PREMA DOLARU

ML

Prekid isporuka gasa Severnim tokom 1 produbio je strahovanja za budućnost evropske ekonomije
(ilustracija, Juče oko osam sati jedinstvena evropska valuta je beležila pad od 0,7 posto i kretala se oko 0,9880 dolara)

Evro je juče pao na najniži kurs prema dolaru u skoro poslednjih 20 godina i to na 0,99 dolara. Prekid isporuka gasa Severnim tokom 1 produbio je strahovanja za budućnost evropske ekonomije.

Juče oko osam sati jedinstvena evropska valuta je beležila pad od 0,7 posto i kretala se oko 0,9880 dolara.

Ruski državni gasni gigant prekinuo je isporuke gasa Severnim tokom 1 u sredu. To je obrazloženo nastavljanjem rada na održavanju gasovoda koji je trebalo da budu okončani u subotu ujutro. U petak je, međutim, Gazprom saopštio da je otkriveno u kompresorskoj stanici curenje ulja i da će zbog toga gasovod prekinuti rad.

Severni Tok 1, koji transportuje gas iz Rusije u Nemačku po dnu Baltičkog mora, glavna je trasa za isporuke ruskog gasa u Evropsku uniju. Situacija sa isporukama ruskog gasa se iskomplikovala pošto  je došlo do rata u Ukrajini i donošenja sankcija prema Rusiji od strane Evropske unije.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...