Kursevi akcija na Volstritu obaraju rekorde

M.L.

Indeks akcija Dau Džons premašio 28 hiljada bodova – na gore ga gura optimizam u pogledu američko-kineskih trgovinskih pregovora
(ilustracija - Lari Kudlav svojom izjavom podstakao rast na berzama: Kudlav, savetnik Bele kuće, pored Donalda Trampa predsednika SAD, juna prošle godine na samitu G-7 u Kanadi)

Američke akcije preksinoć su, podstaknute optimizmom u vezi sa ishodom trgovinskih pregovira SAD i NR Kine, zaključile trgovanje na novim maksimumima. Opšti indeks Dau Džons je po prvi put u istoriji prekoračio 28.000 bodova.

Pozitivno raspoloženje, kako javlja Rojters, podržao je i pozitivni izgled kretanja akcija isporučioca uređaja za proizvodnju čipova Ejplajd (Applied Materials).

Dau Džons, koji obuhvata akcije 30 najvećih američkih kompanija, prekjuče popodne i uveče porastao je za 0,80 posto i zaustavio se na 28.004,89 bodova. Širi indeks S&P  porastao je za 0,77 procenta tj na 3.120,46 bodova a tehnološki indeks Nasdak kompozit (Nasdaq Composite) je ojačao za 0,73 posto na 8.540,83 bodova.

lari-kudlav-ivanka

Lari Kudlav pored Ivanke Tramp, 31. oktobar 2018.

Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kudlou (Larry Kudlow) u četvrtak uveče je izjavio da se SAD i Kina približavaju trgovinskom dogovoru.

“Danas se sigurno može biti optimističan u vezi dogovora”, izjavio je ovim povodom analitičar Džejson Prajd (Jason Pride) iz kompanija Glenmed (Glenmede).

Akcije Ejplajd materialsa su ojačale za 8,95 posto. Izraziti rast zabeležile se, takođe, akcije u zdravstvenom sektoru, na primer, osiguravajuća firma Junajtedhelt (UnitedHealth) i proizvođač lekova Fajzer (Pfizer).


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...