Kolubarski rekord

BM

I pored problema sa klizištem na Polju D rudari Kolubare su od nove godine iskopali oko 12 miliona tona uglja, što je četiri odsto više od plana.

Na četiri površinska kopa Rudarskog basena Kolubara, najvećeg proizvođača uglja u Elektroprivredi Srbije je, prema podacima Službe proizvodnje, tokom prvih pet meseci 2013. godine iskopano je oko 12 miliona  tona lignita, što je oko četiri odsto više od plana. Popunjenost deponija ugljem u Termoelektranama Nikola Tesla u Obrenovcu krajem maja bila je znatno iznad bilansa.

Od početka tekuće godine do kraja maja na površinskim kopovima RB Kolubara otkopano je i odloženo nešto više od 28,7 miliona kubnih otkrivke, što je oko pet odsto više od planom predviđenih količina.

“Uprkos intezivnim radovima na sanaciji klizišta na poziciji severnog krila površinskog kopa Polje D poslednjih nekoliko dana maja, proizvodnja uglja i otkrivke na površinskim kopovima Polje B i Polje D odvijala se ustaljenom dinamikom, bez vanrednih prekida,” kažu u RB Kolubara ističući da su “zahvaljujući visokom nivou angažovanja stručnih službi i menadžmenta RB Kolubara, ispunjeni planirani bilansi proizvodnje uglja, kao i snabdevanje termoelektrana potrebnim količinama lignita, čime je obezbeđena stabilnost i sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije.”


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...