Više uglja iz Kolubare

Izvor:   rbkolubara.rs

Za osam meseci na površinskim kopovima Rudarskog basena Kolubara proizvedeno je oko 18,73 miliona tona uglja ili oko 134 hiljade iznad plana za ovaj period.

Na četiri površinska kopa Rudarskog basena Kolubara, najvećeg proizvođača lignita u Srbiji, na osnovu procene Službe za koordinaciju proizvodnje, za osam meseci proizvedeno je 18.726.089 tona uglja ili oko 134 hiljade iznad plana za ovaj period.

Deponije Privrednog društva TE Nikola Tesla krajem avgusta popunjene su prekoplanski predviđenim količinama lignita, u skladu sa energetskim bilansom Elektroprivrede Srbije (EPS).

Na Tamnava-Zapadnom polju ostvarena je najveća proizvodnja lignita od blizu 8,27 miliona tona, odnosno, sedam odsto iznad plana.

Prebačaj od blizu devet odsto iznad bilansa zabeležen je na kopu Veliki Crljeni, gde je proizvedeno blizu 3,48 miliona tona uglja.

Na Polju D iskopano je 4,49 miliona tona uglja ili oko 88 odsto plana, dok je na Polju B proizvedno 2,49 miliona tona lignita, odnosno tri odsto ispod plana.

Za osam meseci na površinskim kopovima RB Kolubara otkopano je i odloženo 41.633.888 kubika jalovine, što je 98,6 odsto od planom predviđenih količina.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...