Najveća investicija u Srbiji u RB Kolubara

BM

U Rudarskom basenu Kolubara biće uloženo 250 miliona evra i to će biti najveća investicija u Srbiji, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, prilikom jučerašnje posete Polju D u Rudarskom basenu Kolubara na Međunarodni praznik rada.

Tokom ove godine u opremu u Rudarskom basenu Kolubara biće uloženo 250 miliona evra i to će biti najveća investicija u Srbiji, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posete Polju D.

Predsednik Vlade Srbije obišao je 1. maja rudare na ovom kopu zajedno sa Aleksandrom Antićem, ministrom rudarstva i energetike, Aleksandrom Vulinom, ministrom rada, Goranom Kneževićem, ministrom privrede i Miloradom Grčićem, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“.

“Hvala vam, jer ste kada god je bilo teško bili tu za svoju državu. Ulaganja u Kolubaru su rezultat teških i ozbiljnih pregovora sa Sindikatom Elektroprivrede Srbije. Svesni smo da rudari rade jedan od najtežih i najvažnijih poslova u našoj zemlji i odlučili smo da izađemo u susret opravdanim zahtevima. Olakšaćemo i javne nabavke u narednih 100 dana, što je važno za radnike, a važno je i zbog EPS-a i Ministarstva energetike. Namera je da proizvodnja uglja pređe 28 miliona tona i da stignemo proizvodnju iz 2016. godine”, poručio je premijer.

Vučić je dodao da je sa Sindikatom EPS-a razgovarano da svi koji su u RB Kolubara do sada bili angažovani preko ugovora o privremeno-povremenim poslovima budu zaposleni za stalno, i to na radna mesta u proizvodnji. Bilo je reči i o tome da radnicima koji odlaze ranije u penziju, umanjenje penzije ne bude obračunato do kraja života, već do navršene 65. godine. Predsednik Vlade Srbije je napomenuo i da su u Kolubari u narednom periodu planirana velika ulaganja u zaštitnu opremu, povećanje bezbednosti i zaštite i opštih uslova za rad.

Predsednik Sindikata EPS-a Milan Đorđević zahvalio se premijeru i predstavnicima Vlade na tome što su kopove posetili upravo na Dan rada.

“Želim svim rudarima da čestitam praznik i zahvalim na trudu koji danonoćno ulažu u održanje energetske stabilnosti Srbije, radeći u najtežim uslovima”, rekao je Đorđević i dodao da se i u budućnosti nada odličnoj saradnji sa Vladom Srbije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...