Kolubara „preti“ rekordom

BM

Od početka godine na kopu Tamnava – Zapadno polje, koji je pretrpeo najteže posledice od prošlogodišnjih poplava, proizvedeno je oko 8,5 miliona tona uglja, a iz EPS-a najavljuju da će do kraja godine premašiti planiranu proizvodnju.

Na kopu Tamnava - Zapadno polje, najvećem kolubarskom ugljenokopu, od početka godine do polovine oktobra proizvedeno je ukupno oko 8,5 miliona tona uglja i oko 15 miliona kubnih metara otkrivke. Stabilan rad svih proizvodnih sistema tokom leta doprineo je veoma dobrim rezultatima, a očekuje se ne samo da će ovogodišnji plan proizvodnje na ovom polju od 10 miliona tona uglja biti ispunjen, već da će biti i premašen za oko milion tona, ističe se u saopštenju EPS-a čiji je ogranak Rudarski basen Kolubara.

Aleksandar Obradović, direktor Elektroprivrede Srbije, čestitao je radnicima Rudarskog basena Kolubara na odličnim rezultatima, trudu i zalaganju kako bi najveći i najproduktivniji kolubarski kop, koji je pretrpeo najteže posledice prošlogodišnjih poplava, ponovo bio jedna od najsigurnijih karika EPS-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...