Struja

Od jeseni struja kroz podmorski elektrienergetski kabl

Više država istočne i jugoistočne Evrope već je pokazlo da su ozbiljno zainteresovani za zaključivanje različitih aranžmana sa Crnom Gorom u cilju korišćenja kapaciteta podmorskog energetskog kabla od crnogorske do italijanske obale, koji bi zvanično trebalo da bude pušten u rad na jesen, rečeno je prilikom jučerašnjeg sastanka crnogorskog premijera Duška Markovića sa rukovodstvom italijanske kompanije „Terna“.

Formirano preduzeće za gradnju HE Foča i Paunci

Elektroprivreda Republike Srpske formirala je novo preduzeće Hidroelektrana Foča i Hidroelektrana Paunci. ERS će hidroelektrane graditi u saradnji sa Elektroprivredom Srbije.
Maketa buduće HE Paunci na Drini

Privreda Bugarske troši najskuplju struju

Bugarski biznis plaća najskuplju struju u Evropi, alarmiraju poslodavci iz ove zemlje u otvorenom pismu.

Uloga nuklearnih reaktora na kineskom Putu napretka

Priča o kineskim nuklearnim reaktorima, koji bi već tokom narednih deceniju - dve mogli „popločati“ svet, samo je deo šire priče o ekonomskoj strategiji Pekinga, koji požuruje globalizaciju kineskih kompanija. Na kraju će jedni tvrditi kako Kina spašava svet snažnim širenjem dostupnosti nuklearne energije, dok će drugi tvrditi kako ga opasno ugrožava podsećajući na Fukušimu, Černobil…

Nemački račun bez krčmara

Zašto je Nemačka želela da bude prva velika nacija bez nuklearnih elektrana? Gde su Nemci pogrešili u računici tj. zašto je nemački plan propao pre nego je i startovao!?

ČEZ napušta Istočnu Evropu

ČEZ planira da proda svoju imovinu u Rumuniji, Bugarskoj, Poljskoj i Turskoj jer su akcionari nezadovoljni poslovanjem kompanije u istočnoj Evropi.

ČEZ odlazi iz još jedne balkanske zemlje

Posle odustajanja od ulaganja u energetiku Republike Srpske, odlaska iz Albanije, pokušaja da proda svoje poslovanje u Bugarskoj i problema sa ulaganjem u Turskoj češki elektro-energetski gigant se povlači i iz Rumunije.

Gasprom energoholding će graditi još jednu elektranu u Srbiji

Pored TE TO Pančevo, koju u partnerstvu sa NIS-om već gradi u Srbiji „Gasprom energoholding” planira gradnju još jedne elektrane u Srbiji.
Maketa TE TO Pančevo

Američki Černobil zatvaraju u septembru

Nuklearka "Ostrvo tri milje", koja je imala tešku havariju 1979. godine, sedam godina pre Černobila, u septembru konačno prestaje da radi.

Podrška Evropske unije EPS-u

Distributivni sistem Elektroprivrede Srbije dobio je od EU četiri mobilne trafostanice za brže reagovanje u vanrednim situacijama kao što su poplave i požari.
Primopredaja trafostanice EPS-u u prisustvu predstavnika EU

Prva Prethodna
1/73
Poslednja Sledeća