Saobraćaj

Otvorena deonica obilaznice oko Zrenjanina

Deonica obilaznice oko Zrenjanina danas je puštena u saobraćaj, a plan je da na proleće počnu radovi i na petom sektoru obilaznice čija je dužina nešto kraća od četiri kilometra.
(Zrenjanin, 09.08.2022 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas puštanju u saobraćaj deonice Obilaznice oko Zrenjanina. Izvor: FoNet/MGSI)

RUSKI "AVTOVAZ" RADI NA SVOM PRVOM ELEKTROMOBILU e-LARGUS

Marka "Lada" i "fabrika Avtovaz" , koji prozvodi "Ladu", pripadali su grupaciji Reno (Renault) koja ih je pre nekoliko meseci oglasila na prodaju
(ilustracija, ruska Lada na bazi Dačije, biće prvi elektromobil Avtogaza)

Rekord Er Srbije

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija saopštio je danas da je tokom jula, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu prevezao više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, i da je to najviše prevezenih putnika u jednom mesecu od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod tim imenom. (Foto: avion A319, airserbia.com)

KINESKA FABRIKA NIO PROBIJAĆE SE U EVROPI S NAJJEVTINIJIM ELEKTROMOBILIMA

Kineska industrija automobila namerava da u Mađarskoj podigne fabriku elektromobila i fabriku baterija za svoje automobile
(ilustracija, Nio je razvio svoj brend pod imenom Project Firefli, sa ciljem - ponuditi jeftine električne automobile počevši od oko 15.000 dolara. Pošto Nio nudi vrhunska vozila sa mnogo višim cenama, ima smisla da kompanija napravi jasnu razliku između ove dve linije)

NEMCI SNIŽAVAJU DOTACIJE ZA ELEKTROMOBILE - NISU VIŠE POTREBNE!

"Elektromobili su sve omiljeniji, u dogledno vreme neće im biti potrebna državna podrška", obrazložio je ministar za privredu Robert Habek
(ilustracija, Folksvagenov elektroauto, najpopularniji u Nemačkoj)

Otvaranje Pelješkog mosta

Posle gotovo deset godina planiranja i četiri godine izgradnje, danas će svečano biti otvoren Pelješki most, koji će spojiti severnu i južnu Dalmaciju, prvi pešaci moći će da pređu most već od 10 sati, a najavljeno je da će saobraćaj novim mostom krenuti u ponoć. (Foto: vlada.gov.hr)

Manje tereta u domaćim lukama

Srpska Agencija za upravljanje lukama saopštila je danas da je za prvih šest meseci ove godine zabeležila 7,2 miliona tona pretovarenog tereta na rekama, što je sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok je u isto vreme porastao broj pristajanja turističkih brodova. (Međunarodno putničko pristanište Novi Sad, Foto: Agencija za upravljanje lukama)

Moravski koridor za tri godine

Moravski koridor je najveće gradilište u našoj zemlji i na njemu je trenutno zaposleno više od 3.600 hiljada radnika i to u trenutku kada je u Evropi rat i kada niko ne razmišlja o javnim investicijama, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i najavio da će ta saobraćajnica biti završena za tri godine. (Foto:FoNet/MGSI)

Bezbedan vazdušni saobraćaj

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) u maju je sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju Srbije i utvrdila da ukupni nivo usaglašenosti tog sistema iznosi 94,7 odsto. (Postignut rezultat usaglašenosti predstavlja poboljšanje od 23,89 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine. Foto: Pixabay)

Otvaranje prve deonice autoputa Bar - Boljare

Prva deonice autoputa Bar - Boljare, od Smokovca do Mateševa, biće svečano otvorena sutra uveče, povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore. (Ukupna dužina deonice je 41,5 kilometara, sa 20 mostova na glavnoj trasi, devet mostova na rampama petlji, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova, 16 dvocevnih tunela. Foto: YouTube screenshot)

Prva Prethodna
1/14
Poslednja Sledeća