Oplaneti se! Recikliraj!

Izvor:   Beta

U Vučju, kod Leskovca prikupljeno je 20.000 flaša za reciklažu. Potpisan je i Memorandum o saradnji na zaštiti okoline na teritoriji Leskovca. Naredna akcija u okviru kampanje „Oplaneti se! Recikliraj" biće u Nišu 21. aprila.

U prvoj prolećnoj akciji ekološke kampanje „Oplaneti se! Recikliraj“ u selu Vučju kod Leskovca, prikupiljeno je 20.000 plastičnih flaša, saopštila je mreža nevladinih organizacija Zelena Srbija.

Boce ukupne težine jedne tone, koje je prikupilo 250 stanovnika Vučja, biće otpremljene u reciklažni centar Željkovac.

U toku akcije potpisan je Memorandum o saradnji na zaštiti okoline na teritoriji Leskovca. Taj dokument su potpisali Gradska uprava za zaštitu životne sredine Leskovca, Mesna zajednica Vučje, Komunalno preduzeće Komunalac, Srbijašume, Komunalna policija, kompanija Por - Verner i Veber (Porr - Werner & Weber), TV Leskovac, TV K1 i Udruženje građana Porečje iz Vučja.

Skup ispred Doma kulture u Vučju organizovalo je Udruženje građana Porečje iz Vučja - član Zelene liste Srbije. Pomoć je dao Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Mladim istraživačima Srbije i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Naredna akcija u okviru kampanje „Oplaneti se! Recikliraj" biće u Nišu u subotu 21. aprila.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...