Pedale na solarni pogon

Izvor:   Beta

Uskoro će ulicama Novog Sada svi oni koji vode računa o zaštiti životne sredine a i vole biciklizam moći da se provozaju električnom biciklom. Izgradiće se terminali za solarno punjenje električnih bicikala, koje će moći i da se iznajme.

U Novom Sadu će biti opremljeni terminli za solarno punjenje električnih bicikala. Ukupna vrednost projekta je 30 miliona dinara, a Fond za zaštitu životne sredine Novog Sada će za te namene dodeliti 20 miliona.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktorka gradskog Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje terminala za solarno punjenje električnih bicikala koji će, najpre, biti postavljeni na četiri postojeće stanice NS bajka, gde građani mogu iznajmljivati bicikle. Na početku projekta će biti nabavljeno 15 električnih bicikala.

Gradonačelnik Pavličić izrazio je zadovoljstvo što će Novi Sad biti prvi grad u zemlji koji će uvesti novinu u ovoj oblasti.

Željka Jurakić rekla je da električni bicikli nisu novina u razvijenim gradovima u svetu, koji vode računa o zdravlju građana i zaštiti životne sredine i dodala da joj drago što im se Novi Sad pridružio.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...