Srpski elektromobil za svetsko tržište

Izvor:   Tanjug

Predstavnici srpske korporacije Faraon planiraju da za tri godine započnu proizvodnju električnih automobila za svetsko tržište.

Zvaničnici srpske kompanije Faraon predstaviće krajem 2013. godine prototip električnog automobila sa nultom emisijom štetnih gasova, najavio je direktor te kompanije Vuk Stefanović.

Planirano je da fabrika za sklapanje tog elektromobila u Srbiji bude otvorena tokom 2015. godine i da u petoj godini od početka produkcije proizvodi 40.000 vozila, koja će biti plasirana na tržište EU i „ekonomskog džina” - Kine, ali i u južnu Koreju i Japan.

Stefanović je rekao da će električni automobil biti napravljen od kompozitnih materijala, pa „se neće kvariti, biće veoma bezbedan i prelep”, napominjući da su na kreiranju njegovog izgleda angažovani dizajneri iz Brazila.

Zvaničnici kompanije Faraon imaju ambiciozan dugoročan plan – da kompanija postane vodeća u svetu za proizvodnju električnih vozila, te da do 2025. godine ostvaruje prodaju od milion jedinica. Planirano je i otvaranje fabrike u Kini tokom 2017. godine, što bi značilo ukupnu godišnju proizvodnju od 100.000 automobila od 2021. godine.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...