Bugarska će izvoziti vodonik

BM

Nuklearna elektrana „Kozloduj“ će nakon obnove sistema biti najveći proizvodilac čistog vodonika u Bugarskoj. Očekuje se da u budućnosti bude najveći izvoznik vodonika.

Nakon obnove sistema za hlađenje u NE „Kozloduj“ nuklearna elektrana će biti najveći proizvodilac čistog vodonika u Bugarskoj i očekuje se da u budućnosti bude najveći izvoznik vodonika, smatra Cveti Cvetkov, direktor Bugarskog hidrogen društva i Instituta za vodonične tehnologije, piše Bnr.bg.

U Sofiji je projektovana vodonik stanica. Ona će na licu mesta proizvoditi gorivo i puniti automobile na hidrogen već krajem ove godine.

Profesor Cvetkov navodi da stanica pripada kanadskoj kompaniji Hydrogenics.

“Razgovarali smo sa Opštinom Sofija i do kraja godine ćemo je postaviti”, kaže Cvetkov ističući da će posle Sofije vodonik stanica biti postavljena i u grad Mizija.

Vodonik stanica u Mizeji će se puniti iz NE „Kozloduj“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...