Mask pregovara o gradnji fabrike u Evropi

M.L.

„Tesla“ elektromobili mogli bi se uskoro proizvoditi u Nemačkoj i Holandiji.

Najveći svetski proizvođač elektromobila, američka firma „Tesla“, pregovara s vlastima u Nemačkoj i Holandiji o gradnji svoje prve evropske fabrike, tvrdi Volstrit Džornal (WSJ-Wall Stret Journal) pozivajući se na izvore među pregovaračima.

Predstavnici „Tesle“ su već, prethodno, pregovarali sa predstavnicima dve nemačke pokrajine, koje su pokazale najveći interes za superfabriku (gigafactory) pod čijim krovom bi se proizvodili i elektromobili i baterije. Prošlog meseca osnivač i najveći akcionar Tesle Ilon Mask (Elon Musk) izjavio je da bi ta fabrika trebalo da bude u Nemačkoj.

Iz „Tesle“ je početkom ovog meseca najavljeno da će uskoro početi gradnju svoje prve fabrike u Kini.

Akcije ove firme, koja duguje isporuku kupcima na desetine hiljada već plaćenih automobila, su poslednjiih meseci u padu, naročito posle nedavne „molbe“ Maska isporučiocima da mu vrate deo sredstava koja im je platio za njihove isporuke. O stvarnom stanju „Tesle“ više će se uskoro znati, pošto budu objavljeni polugodišnji proizvodni i poslovni rezultati.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...