Benzin iz NIS-a po standardima EU

BM

Najmodernijim digitalnim sistemom za namešavanje benzina u Rafineriji nafte u Pančevu NIS obezbeđen je konstantan kvalitet proizvoda, koji su u skladu sa propisanom specifikacijom EU.

U okviru dodatne modernizacije rafinerijske prerade NIS je uspešno realizovao novi projekat linijskog namešavanja motornih benzina u Rafineriji nafte u Pančevu. Zahvaljujući modernom softverskom sistemu i preciznom linijskom namešavanju najkvalitetnijih motornih benzina obezbeđen je konstantan kvalitet proizvoda - koji su u skladu sa propisanom specifikacijom EU. U ovaj projekat NIS je uložio gotovo 10 miliona evra.

Softverski sistem, uključujući i sistem za planiranje i optimizaciju recepture benzina, upravlja celokupnim procesom sa 12 cevovoda i brojnim pumpama, kojim se dopremaju benzinske komponente koje se digitalnom preciznošću automatski doziraju i potom skladište u rezervoar kao gotov proizvod. Ovakvim načinom namešavanja obezbeđuje se konstantan kvalitet finalnog proizvoda.

Posebna vrednost investicije je i znatno kraće vreme namešavanja benzina, što povećava efikasnost poslovanja. Ranije je za proizvodnju jedne benzinske šarže od 2.500 do 3.000 kubnih metara bilo potrebno 25 do 36 sati, a sada se te količine proizvedu za 13 do 20 sati.

„Uspešno realizovani projekat linijskog namešavanja motornih benzina potvrda je posvećenosti NIS-a proizvodnji goriva vrhunskog kvaliteta. Osim toga, ova investicija i novi kompjuterizovani sistem proizvodnje obezbeđuju proizvodnju koja je u skladu sa najsavremenijim tehničkim propisima i zahtevima iz oblasti bezbednosti na radu, protivpožarne zaštite i zaštite životne sredine“, istakao je Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada NIS-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...