Nove tehnologije u NIS-u

NIS uspešno započeo upotrebu mašine za podbušivanje cevovode za naftovode, gasovode i električne instalacije.

Pogon Izgradnja u Naftagas-Tehničkim servisima Naftne industrije Srbije od nedavno uspešno koristi dirigovanu mašinu za podbušivanje Vermer D 36 X 50, koja kompaniji omogućava samostalno podbušivanje cevovoda za naftovode, gasovode i električne instalacije. Specifičnost mašine je horizontalno bušenje, koje se izvodi bez oštećenja po objekat iznad koga se radi.

Ovom mašinom je izvršeno podbušivanje kanala za provlačenje kablova za električnu energiju za bušotine Ki 126 i 127 na polju Kikinda. Korišćenje ove mašine NIS-u omogućava samostalno podbušivanje cevovoda, ali se očekuje i njeno angažovanje za potrebe trećih lica budući da u Srbiji postoji samo još jedna takva mašina, kao i značajan obim delatnosti u okviru kojih bi ovakva oprema bila od višestruke koristi.

„Ova mašina nam pruža mogućnost da samostalno podbušujemo cevovode za naftovode, gasovode i električne instalacije, kako za potrebe NIS-a, tako i za treća lica u Srbiji i van nje. Pogon Izgradnja je spreman da nastavi da radi sa ovom mašinom za potrebe svih blokova NIS-a, ali i da izađe u susret drugim kompanijama kod kojih se ukaže potreba za angažovanjem ove opreme, posebno zbog njenih prednosti pri realizaciji infrastrukturnih projekata,“ kaže Vesna Trbović, direktorka Pogona Izgradnja u Naftagas-Tehničkim servisima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...