Najnovije Vesti

PRIORITET GRANSKI KOLEKTIVNI UGOVOR

BEOGRAD - Stanje u sprskim medijima je iz godine u godinu sve teže, a položaj novinara i medijskih radnika sve nesigurniji - ocenjeno je na Skupštini Sindikata novinara Srbije (SINOS) , uz zaključak da je Granski kolektivni ugovor ostaje prioritet

VIŠE OD 300 BESPLATNIH PROGRAMA

BEOGRAD - Sam kraj rekordne turističke sezone u Beogradu krunišemo sa više od 300 dešavanja u okviru manifestacije "Beogradska zima", najavio je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, prenosi gradski Sekretarijat za informisanje.

MLADIMA PRUŽITI BOLJE USLOVE ZA RAD

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od Ministarstva privrede da se povećaju subvencije za mlade privrednike (do 30 godina), kao i da se poslodavcima omoguće olakšice za zapošljavanje mladih ljudi sa konkurentnim zaradama.

BOJKOT NE IDE U PRILOG PATRIOTAMA

BEOGRAD - Član Predsedništva Pokreta Metla 2020 i predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da bojkot izbora ne ide u prilog patriotama, jer bi takvom odlukom opozicija dala Srpskoj naprednoj stranci dvotrećinsku većinu u Parlamentu za promenu Ustava Srbije.

MRŽNJA U MEDIJIMA, ŠEŠELJ U SKUPŠTINI

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nije zadovoljna stanjem u oblasti poštovanja prava nacionalnih zajednica i ističe činjenicu da su institucije Srbije usvojile brojne zakone i strategije, ali je implementacija tih dokumenata veoma spora i nekvalitetna.

PODRŠKA JANKOVIĆ ARANITOVIĆ

BEOGRAD - Inicijativa žena Srbije poziva građane da sutra u 10 sati dođu u Palatu pravde, da podrže Aleksandru Janković Aranitović i da podsete sudije da je njihova dužnost da štite zakon.

SMENA EVOLUCIJOM, A NE REVOLUCIJOM

KRAGUJEVAC - Čelnici Pokreta Metla 2020 poručili su večeras u Kragujevcu da vlast Srpske napredne stranke (SNS) mora da ode, ali da će to biti moguće uraditi evolutivnim putem, a ne revolucijom.

STUDENTI BRANE PROFESORE

KRAGUJEVAC - Savez studenata Pravnog fakulteta (SSPF) u Kragujevcu nazvao je sramnom prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu kojom je 16 optuženih u aferi Indeks osuđeno na ukupno 61 godinu zatvora.

OSLOBODITI ALEKSANDRA OBRADOVIĆA

BEOGRAD - Pokret "1 od 5 miliona" počeo je večeras 54. protest, na kojem je zatraženo oslobađanje uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića i najavljeno da će republičkom tužiocu Zagorki Dolovac u ponedeljak biti predata peticija sa potpisima 30.000 građana koji to traže.

FARSA I NASTAVAK PROGONA

BEOGRAD - Dolazak policije u moj stan i zahtev da odmah krenem sa njima ne može se drugačije nazvati nego hapšenjem, nastavkom hajke i proganja zbog svega onoga što radim na rakrinkavanju vlasti u Beogradu, izjavio FoNetu predsednik opštine Stari grad i član Predsedništva Stranke slobde i pravde (SSP) Marko Bastać.