Najnovije Vesti

V3ESELJI: PRITISAK EU NA SRBIJU

PRIŠTINA - Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je najava ostavki novoizabranih gradonačelnika opština na severu Kosova, štetna i sramna odluka, i da će od Evropske unije, kao posrednika u dijalogu između Beograda i Prištine zatražiti da izvrše pritisak na Srbiju da bi se primenili dogovoreni sporazumi.

VIGEMARK; VEROVATNA ODLUKA

ISTOČNO SARAJEVO - Šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je u petak u Istočnom Sarajevu da će Evropska komisija, najverovatnije, doneti odluku da BiH može postati članica EU, ali da postoji celi niz koraka i zahteva koji se moraju ispuniti.

ĐURIĆ: NEISTINE JEREMIĆA

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić optužio je danas lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da koristi "bezobrazluk i laž" kao alibi za neprisustvovanje dela opozicije sednici Skupštine posvećenoj najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju.

MUZEJ BITKE NA SUTJESCI

TJENTIŠTE - Na Tjentištu je otvoren obnovljeni Muzej Bitke na Sutjesci koji je devedestih godina razrušen.

ĐURIĆ: PRIHVATITI STVARNOST

BEOGRAD - Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da premijer Kosova Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Kosovo i Metohija deo Srbije, koja je spremna za sporazum kojim će toj pokrajini garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

HAN OBJAVLJUJE IZVEŠTAJ 29. MAJA

BRISEL - Usvajanje i objavljivanje godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije biće 29. maja, kao što je i bilo planirano, objavio je danas Juropijen Vestern Balkans.

UHAPŠEN PRIPADNIK OVK

PRIŠTINA - Bivši pripadnik OVK, Remzi Šalja zvani „Crvena jabuka" koji se nije odazvao na poziv Specijalnog suda, koji je dobio u decembru, uhapšen je danas, potvrdio je njegov advokat Natal Bulakaj.

SPOMENIK DRAŽI U BILEĆI

SARAJEVO - Četnici će u Bileći 1. juna podići spomenik generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, osuđenom i streljanom 1946. zbog ratnih zločina i saradnje s okupacionim vlastima.

LEGALIZACIJA EKSPLOATACIJE ŽENA

BEOGRAD - Autonomni ženski centar upozorio je javnost i državne institucije, kao i članove komisije za izradu prednacrta Građanskog zakonika, da legalizacija surogat materinstva predstavlja legalizaciju ozbiljnog oblika eksploatacije žena i trgovine decom.

KO JE ODGOVORAN ZA SPILIT?

BEOGRAD - Odlazak ruske firme "Spilit" iz Vranja, čiji su vlasnici preko noći pobegli i ostavili više od 300 radnika bez posla, ukazuje na veoma ozbiljan problem koji sledi srpskoj privredi zbog netransparentnosti i zloupotreba prilikom dodeljivanja subvencija stranim kompanijama iz budžeta, saopštili su Udruženi sindikati Srbije "Sloga".