Najnovije Vesti

U MOSKVI 20.000 LJUDI NA PROTESTU

MOSKVA - Više od 20.000 ljudi, među kojima su bili čelnici ruske opozicije, okupilo se u danas u centru Moskve tražeći slobodne i poštene lokalne izbore, uzvikujući"Rusija će biti slobodna!", "Sramota!" i "Ovo je naš grad!" i noseći transparente "Putin laže", "Imam prvo na izbor", "Za nezavisne kandiodate" i druge.

POZIVI OSUMNJIČENIMA UDAR ZA OVK

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Kosova i lider PDK Kadri Veselji reagovao je nakon novih poziva iz Specijalnog suda za bivšeg portparola OVK Jakupa Krasnićija i bivšeg člana Vrhovnog štaba Sokolja Bašotu, ocenivši da je to udarac za OVK i njenu borbu, prenose kosovski mediji .

PROBLEM SA GRČKOM KOMPANIJOM

BEOGRAD - Na istočnom kraku Koridora 10 postoji problem sa grčkom kompanijom "Aktor" koji rešavaju Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je danas potpredsednica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

ČONGRADIN: NEĆU TUŽITI ŠEŠELJA

BEOGRAD - Novinarka lista "Danas" Snežana Čongradin izjavila je danas da neće tužiti lidera radikala Vojislava Šešelja zbog uvreda koje joj je taj poslanik i pravosnažno osuđeni ratni zločinac, uputio u Narodnoj skupštini Srbije povodom teksta u kome je napisala da je u Srebrenici počinjen genocid.

ZAHTEV IRANU DA OSLBODI TANKER

TEHERAN - Francuska i Nemačka pozvale su danas Iran da oslobodi naftni tanker Stena Impero, koji plovi pod britanskom zastavom, zaplenjen u Ormuskom moreuzu sa 23 člana posade.

POVREĐENI PILOTI STABILNO

BEOGRAD - Zdravstveno stanje dvojice pilota iz 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO, koji se u Vojnoj bolnici Niš oporavljaju od zadobijenih povreda, je dobro i oni će za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

VULIN OBIŠAO IZLOŽBU ODBRANA 78

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas sa decom koja borave u "Kampu prijateljstva", izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije "Odbrana 78", posvećenu obeležavanju 20 godina od odbrane otadžbine od NATO agresije u Muzeju Grada Beograda, piše u saopštenju.

TRAŽE VANREDNE IZBORE

BEOGRAD - Predsednik Srbije se trudi da nas ubedi da je najvažniji mir i stabilnost u regionu, ali svojim paničnim, vanrednim, obraćanjem narodu Srbije, unosi nemir i konfuziju, rekao je danas je lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić.

RASPODELA SFERA UTICAJA

BEOGRAD - Da li je Srbija postala francuska sfera uticaja i da li predsednik Emanuel Makron ima kapacitet da pokrene dijalog Prištine i Beograda, koji bi doveo do sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa dve strane, glavne su teme novog izdanja FoNetovog serijala Kvaka 23, čiji će gost u nedelju biti novinar tv kanala Frans 24, Loran Ruj.

REKONSTRUISANO ODMARALIŠTE

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Dečije odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima, koje je prvi put nakon 35 godina od izgradnje rekonstruisano zahvaljujući sredstvima koja je obezbedilo resorno ministarstvo.