Najnovije Vesti

ZELENOVIĆ IZLAZI NA IZBORE U ŠAPCU

BEOGRAD - Gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas na konferenciji za novinare da će njegova stranka učestovati na lokalnim izborima u Šapcu.

ZAKON PISALE NEZNALICE

BEOGRAD - Ukoliko bi Zakon o nestalim bebama bio usvojen u obliku u kojem je predložen, ne bi ga bilo moguće primenjivati u postupcima pred sudovima, niti bi njegovom primenom bile rešene muke i umanjena nesreća građana na čiju se dobrobit pozivaju zakonodavci, izjavio je član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Radomir Đunić.

NEUSPEH KOSOVSKE POLITIKE

BEOGRAD - Predsednik države Aleksandar Vučić je svojom izjavom da će Srbiji biti ponuđeno rešenje za Kosovo "koje neće smeti da prihvati, ali će joj biti teško da ga odbije" još jednom potvrdio neuspeh svoje kosovske politike, saopštio je Savez za Srbiju.

NISMO PRIZNALI, ŽAO NAM JE

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Jamajke zvanično je objavilo da ta država nije donela odluku o priznanju Kosova kao nezavisne države, prenosi RTK.

ZAHVALNOST ŠPANIJI NA PODRŠCI

BEOGRAD - Državni sekretar za evropske poslove Ministarstva inostranih poslova Španije Huan Gonzales Barba Peru da je španska pozicija po pitanju Kosova principijelna, ali da veruje da Španija treba da ima proaktivnu ulogu kako bi došlo do dijaloga i sporazuma između Beograda i Prištine.

NEMA ZARAŽENIH DRŽAVLJANA SRBIJE

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema državljana Srbije zaraženih korona virusom.

SPREČITI RASPIRIVANJE MRŽNJE

BEOGRAD - Stranka moderne Srbije traži od nadležnih državnih organa da najhitnije spreče i sankcionišu organizovanje samozvanih narodnih patrola koje, uzimajući zakon u svoje ruke, uvode svojevrstan policijski čas migrantima i raspiruju mržnju prema ljudima drugih rasa i veroispovesti.

ODLIKOVAN "BEOGRADSKI SINDIKAT"

CETINJE - Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav "Beogradski sindikat" Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

ŠTETNA VUČIĆEVA DRAMATIZACIJA

BEOGRAD - Govoreći o rešavanju pitanja Kosova i Metohije predsednik Republike je ovaj nesumnjivo veliki problem nepotrebno i štetno dramatizovao, izražavajući potpuno slaganje sa stavovima dramskog pisca Dušana Kovačevića, izjavio je danas Miloš Jovanović, član predsedništva Pokreta Metla 2020.

DAČIĆ:5.OKTOBRA JE BIO DRŽAVNI UDAR

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas na proslovi 30 godina od osnivanja SPS rekao je da oni stoje postojano, ali i poručio funkcionerima SPS da nisu veći od partije.