Najnovije Vesti

NACIONALISTIČKI CIRKUS

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija BIH (SDP) traži od Visokog predstavnika Valentina Incka da hitno prekine nacionalističko maltretiranje građana Bosne i Hercegovine, koje traje skoro godinu dana i iskoristi ovlašćenja u cilju sankcionisanja antidejtonskih aktivnosti.

NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE POLICIJE

BEOGRAD - Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara, koja zastupa više od 8.000 članova, osudila je danas način na koji je policija tretirala novinara portala Index Gordana Duhačeka, koji je uhapšen zbog dva tvita.

UBIJENA POLICAJKA

SARAJEVO - U stanu, u sarajevskom naselju Dobrinja ubijena je pripadnica Granične policije BiH.

ENTITETI BEZ PRAVA NA OTCEPLJENJE

SARAJEVO - Ni Dejton, ni Ustav ne nude nijednom entitetu pravo na otcepljenje, postojanje svakog entiteta u potpunosti zavisi o postojanju BiH, saopštila je večeras Ambasada Sjedinjenih Američkih Sržava u BiH i izrazila zabrinutost zbog političkih stavova deklaracije Stranke demokratske akcije (SDA) koji dodatno podstiču političke tenzije.

CG PRIPRENA MUZEJ POLICIJE

PODGORICA - Ministri kulture, unutrašnjih poslova i direktorka Narodnog muzeja Crne Gore potpisali su danas na Cetinju Memorandum o saradnji u realizaciji organizacije Muzeja policije.

PODRŠKA NEMAČKE U SVIM OBLASTIMA

PRIŠTINA - Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je Kosovo pokazalo visok nivo demokratije u procesu izbora i da je posvećeno dijalogu, dobrosusedskim odnosima, evroatlantskim integracijama i strateškom partnerstvu sa saveznicima.

ŠKOLA FUDBALA MANČESTER JUNAJTEDA

BEOGRAD - Mančester junajted škola fudbala održava se do 20. septembra u Srbiji, kada će polaznici odigrati revijalni meč sa svojim vršnjacima iz fudbalskog kluba Crvena zvezda, saopštila je danas Eurobanka.

2.000 LOPTI ZA ŠKOLE

BEOGRAD - Roda marketi pokrenuli su akciju "2.000 lopti za buduće asove" u kojoj će osnovnim i srednjim školama koje osvoje najviše glasova na internet stranici roda.rs/2000lopti pokloniti 2.000 Molten lopti za košarku.

INTERPOL: BEŠLAGIĆ BEZ POTERNICE

SARAJEVO - Interpol je ukinuo poternicu koja je, na osnovu zahteva Srbije, raspisana za ratnim načelnikom Tuzle Selimom Bešlagićem, prenosi BHRT, a odnosi se na ratne događaje 15. maja 1992. godine u slučaju "Tuzlanska kolona".

GRAFITI MRŽNJE NA ZIDU ŠKOLE

BEOGRAD - U beogradskoj osnovnoj školi "Filip Kljajić" na zidu pored sportskih terena i na ulazu u školsko dvorište ispisano je nekoliko grafita s nacionalističkim porukama mržnje i pozivima na nasilje, a dok traje policijska istraga, školska uprava i đački parlament odlučili su da sami organizuju akciju i prekreče parole.