KAP-u preti dodatna redukcija struje

Izvor:   Antena M

Ako do 12. juna Kombinat aluminijuma Podgorica ne uplati 1,1 milion evra i 900 hiljada evra do 15. juna, Elektroprivreda Crne Gore će, počevši od 14. juna, povećati redukciju struje za dodatnih 50 megavat sati.

Neprihvatljivo je neplaćanje Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) celokupnog iznosa dogovorenog duga za struju od 3,2 miliona evra, nalazi se u pismu upozorenja, koje je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) poslala izvršnom direktoru KAP-a Juriju Moisejevu, Vladi Crne Gore i svim institucijama koje imaju veze sa poslovanjem Kombinata.

Situacija u Elektroprivredi zbog duga KAP-a je veoma složena, jer svaka kupovina struje iz inostranstva mora da bude uredno plaćena i to u roku dospeća naplaćenih faktura, saznaje Antena M iz dobro obaveštenih izvora.

Ukoliko do 12. juna ne uplate 1,1 milion evra i 900 hiljada evra do 15. juna, onda će počevši od četvrtka, 14. juna, EPCG izvršiti redukciju struje još dodatnih 50 megavat sati, saopšteno je Moisejevu, prenosi Antena M.

To je poslede upozorenje iz te kompanije upućeno KAP-u, jer su iz Elektroprivrede u prethodnom pismu upućenom toj kompaniji tražili da uplate dug od 3,2 miliona evra i uz to da naprave plan i program kako će platiti ostatak.

Poznato je da, KAP niti je uplatio celu sumu, niti je dostavio traženi plan. Stoga je EPCG postavila novi –krajnji rok 12,odnosno 15. jun. EP je odredila taj datum kao rok zbog specifičnosti rada Kombinata i složenog procesa redukcije struje, a to je poslednje upozorenje jer EPCG neće da dozvoli da dug te kompanije pređe 40miliona evra.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...