Pozitivna Crna Gora protiv prodaje EPCG

Izvor:   Antena M

Bez privatizacije Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), poručuje nova partija - Pozitivna Crna Gora, međutim, ova partija još nema rešenje za Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP).

Nova partija - Pozitivna Crna Gora ima rešenje kako prevazići ekonomsku krizu. Oni su na sastanku sa privrednicima poručili da Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) nikako ne bi smeli privatizovati, međutim, konkretnog rešenja za Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) nemaju.

Pozitivna Crna Gora ima plan kako doći do pozitivne crnogorske ekonomije, međutim, sve u načelu. I dok je ekonomista te partije Mladen Bojović ukazivao da, u naredne četiri godine samo solidarnost, inicijativa i integracije mogu pomoći, privrednici su bili nešto konkretniji. Jednog od njih je interesovalo mišljenje nove partije u vezi sa eventualnom privatizacijom EPCG. Mladen Bojović ne vidi u tome rešenje.

„Mislim da je to apsolutno neprihvatljivo. Infrastrukturu nikako, ni u jednoj varijanti, ne bi smeli dati u vlasništvo nikom drugom osim državi.“

KAP je bio nezaobilazna tema. Na pitanje da li novi izvor energije može spasiti Kombinat ili ga treba pod hitno zatvoriti, Bojović nema konkretan odgovor jer, kaže, malo zna o tome.

„Rešenje za KAP je jako teško dati u ovom momentu jer svi znamo da ne znamo šta se ustvari potpisalo. Ukoliko nemamo izvor energije, nemoguće je održati prozvodnju.“

A da je na čelu Ministarstva finansija, Bojović kaže da ne bi bili u situaciji da se Crna Gora zadužuje za plate i penzije. Ipak, (ne)povećanje PDV-a podržava.

„Ne mislim da bi to bilo rešenje jer samo podizanje PDV-a utiče sigurno na smanjenje prozvodnje odnosno potrošnje, tako da ukupna ta masa koja bi se od PDV-a prikupila ne verujem da bi bila veća u ovom momentu.“

Nova politička partija - Pozitivna Crna Gora, svoj program započela je ekonomskim temama. Čime će se još baviti, saznaćemo - 26.maja na Osnivačkom kongresu partije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...