Nova istraga o prodaji poslova ČEZ-a u Bugarskoj

BM

Komisija za zaštitu konkurencije Bugarske ponovo je otvorila istragu o planiranoj 335 miliona evra vrednoj prodaji bugarske imovine ČEZ-a osiguravajućoj i finansijskoj grupi Eurohold.

Bugarski antimonopolski regulator ponovo je u ponedeljak otvorio detaljnu istragu o planiranoj 335 miliona evra vrednoj prodaji bugarske imovine češke komunalne energetske kompanije ČEZ osiguravajućoj i finansijskoj grupi Eurohold, javlja Reuters a prenosi Bilten AERS-a.

Potez Komisije za zaštitu konkurencije usledio je nakon što je bugarski sud prošlog meseca ukinuo raniju odluku tog regulatora da zabrani realizaciju sporazuma navodeći kršenja procedura.

Regulator je prošlog oktobra zabranio ČEZ-u da proda poslove u Bugarskoj, rekavši da će ometati konkurenciju u toj zemlji, a sada će stranama dati 30 dana da podnesu svoje stavove o planiranoj akviziciji, navodi se u saopštenju.

Prošlog juna, Eurohold se dogovorio sa ČEZ-om o kupovini njegovih poslova distribucije električne energije tržištu od preko dva miliona potrošača, kao i drugoj aktivi u energetskoj privredi Bugarske.

Bugarski finansijski regulator takođe je pregledao poslovne knjige Euroholda u aprilu 2019. da bi utvrdio da li finansijska situacija i kapaciteti kompanije omogućavaju planiranu akviziciju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...