Petrohemijija radi za domaće i inostrane kupce

BM

Posle tronedeljnog zastoja uspešno je pokrenuta proizvodnja u HIP Petrohemiji. Fabrika PEVG radi povećanim kapacitetom.

Nakon uspešnog pokretanja proizvodnje u fabrici Etilen, u polietilenskim fabrikama PEVG i PENG, u utorak i sredu, 26. i 27. maja, počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu.

Sve petrohemijske fabrike rade stabilno, prema operativnom planu proizvodnje, a dobijeni proizvodi su u specifikaciji.

Start fabrika HIP Petrohemije uspešno je završen  uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.

Proizvodnja u HIP Petrohemiji uspešno je pokrenuta posle tronedeljnog zastoja, koji je iskorišćen za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama. Sprovedene aktivnosti omogućile su nastavak bezbednog i efikasnog rada postrojenja u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu.

„U HIP Petrohemiji je neposredno pre zastoja završena realizacija jednog od kapitalnih projekata. U Fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) puštena je u rad  nova linija sekcije dorade, koja će obezbediti godišnje povećanje kapaciteta fabrike od 25.000 tona granulata plastike (poletilena visoke gustine). Ovo je najveća pojedinačna investicija u HIP-Petrohemiji, čija vrednost iznosi 8,5 miliona evra. Procenjeni ekonomski efekat na poslovni rezultat (EBITDA) zajedno sa novom linijom za pakovanje koja treba da isprati veći kapacitet fabrike iznosiće oko 5 miliona evra godišnje“, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške.

Investicija u fabrici PEVG završena je u uslovima vanrednih okolnosti usled korona virusa, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta su najviše zaslužni svi zaposleni angažovani na ovom projektu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...