Trening centar za buduće naftaše

BM

Budući naftaši obučavaće se u NIS-ovom trening centru u Zrenjanivu.

NIS otvorio prvi trening centar za obuku deficitarnih zanimanja u sektoru nafte. Budući radnici na bušaćim i remontnim postrojenjima će se obučavati u NIS trening centru za obuku deficitarnih zanimanja, prvom ove vrste u Srbiji.

Tim povodom, juče je svečano otvoren centar za obuku u prisustvu menadžmenta NIS-a i zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca.

NIS je u saradnji sa gradom Zrenjaninom i Ministarstvom omladine i sporta omogućio održavanje ovih obuka, u kome će kurseve, pored zaposlenih, moći da pohađaju polaznici specijalizovanih obrazovnih ustanova opštine i na taj način se stručno osposobe za rad u naftnoj industriji.

„Hvala kompaniji NIS na brizi o budućim kadrovima i gradu Zrenjaninu. Zahvaljujući NIS-u imamo prvi trening centar ovakve vrste i to u našoj opštini. Ovo je samo nastavak sjajne saradnje grada i kompanije, koju smo pokrenuli projektima iz oblasti obrazovanja. Tom saradnjom, NIS dobija stručan kadar, a grad Zrenjanin zadovoljne mlade ljude koji imaju priliku da se školuju i rade u svom gradu“, rekao je Saša Santovac.

U ovom trening centru budući radnici će biti osposobljeni za rad na bušaćem i remontnom postrojenju u zvanju: pomoćni radnik, šef tornja, vođa smene i pomoćnik vođe smene na bušaćem i remontnom postrojenju.

Nakon uspešno završenog kursa svi polaznici će dobiti uverenje Tehničke škole iz Zrenjanina sa zvanjem Rukovalac postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa. Mogućnost da se dokvalifikuju ili prekvalifikuju u NIS-ovom trening centru imaće svi polaznici koji su prethodno završili neku od tehničkih škola iz Zrenjanina.

„Trening centar je specifična obrazovna jedinica koja će omogućiti sticanje znanja i veština u našoj delatnosti. Na usavršavanju kadrova u ovom centru radiće najstručniji i najiskusiniji ljudi naše kompanije“, rekao je Salavat Munipov, direktor Bloka servisi kompanije NIS.

Na inicijativu kompanije Tehnička škola je ponovo pokrenula smer Rukovalac postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa, na kome je u školskoj 2014/2015 godini upisano 30 đaka, koji će po završetku školovanja automatski biti kvalifikovani za rad u naftnoj industriji, a tokom školovanja će moći da obave stručnu praksu u NIS-ovom trening centru. Takođe, kompanija će sarađivati i sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina, čiji će studenti moći da odrade praktični deo nastave u okviru centra za obuku.

„Ovo je još jedan korak kojim naša kompanija daje podršku ovoj opštini i ovoj zemlji. Hvala gradu Zrenjaninu na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta“, izjavio je Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...