Platiš samo koliko trošiš

BM

Ministarstvo energetike i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave će u gradovima i opštinama širom Srbije uvesti princip štednje i racionalnog gazdovanja energijom. Građani će plaćati samo onoliko koliko energije potroše.

Ministarstvo regionalnog razvoja predvidelo je sledeće godine 100 miliona dinara za uvođenje kalorimetara.

„Ministarstvo energetike i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave nastavljaju program jačanja energetske infrastrukture kroz uvođenje kalorimetara,“ naglasila je Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave objašnjavajući da će se tako smanjiti potrošnja toplotne energije i povećati energetska efikasnost.

Uz to, svako domaćinstvo u Srbiji će tačno znati koliko je potrošilo i koliko će platiti grejanje.

„U gradove i opštine širom Srbije uvešćemo princip štednje i racionalnog gazdovanja energijom. I što je još važnije uvešćemo pravedan princip po kom će građani plaćati onoliko koliko energije potroše,“ naglasila je Kalanovićeva.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...