Rezerve mazuta za pet do 15 dana

Izvor:   Beta

Rast temperature značajno olakšava situaciju i nijedan grad u Srbiji ne bi trebalo da ostane bez grejanja, rekao je u ponedeljak Dejan Stojanović, predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije

Toplane u Srbiji imaju zalihe mazauta za pet do 15 dana, izjavio je u ponedeljak predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović.

"Zbog snežnih nanosa ima nekih manjih problema sa transportom mazuta do nekih toplana, jer se to radi auto-cisternama, ali je situacija uglavnom stabilna", kazao je on agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, rast temperature značajno olakšava situaciju i nijedan grad u Srbiji ne bi trebalo da ostane bez grejanja.

On je naglasio da je u periodu hladnog talasa, od ukupno 57 toplana u Srbiji, njih oko 30 radilo neprekidno, u dvadesetčetvoročasovnom radnom režimu, što je pomoglo EPS-u i stabilnom stanju čitavog energetskog sektora Srbije.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...