KINESKI ELEKTROMOBILI ĆE SE VEROVATNO PROIZVODITI I U TURSKOJ

M.L.

Kineska fabrika elektromobila u Turskoj imala bi veliku produkciju, a glavno njeno tržište bila bi Evropa
(ilustracija, BYD na sajmu automobila u Šangaju)

Turska vlada približila se kraju pregovora s kineskim fabrikama automobila BYD i Čeri (Chery) o izgradnji fabrika elektromobila u Turskoj.

Prema Blumbergu (Bloomberg), turska vlada pregovara o ovome i s drugim proizvođačima, mada su najdalje pregovori odmakli s Kinezima. Kineska fabrika elektromobila u Turskoj imala bi veliku produkciju, a glavno njeno tržište bila bi Evropa jer Turska ima sporazum sa Evropskom unijom o carinskoj uniji. To je bitno za kineske menadžere jer je sama Turska malo tržište za elektro-auta.

Najveći kineski proizvođač elektromobila BYD je već krajem prošle godine sklopio ugovor s Mađarskom gde je nedavno i počeo da gradi svoju svoju prvu fabriku u Evropi. Njeno glavno tržište, kako se računa, jesu, osim Mađarske, zemlje južne i istočne Evrope.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...