OTPAD MOŽE DA SE KORISTI

J. P.

Redakcija Balkanmagazina, pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, nastavlja projekat „3E- energija, ekonomija, ekologija“, skupom 28. februara


Serijal od šest tematskih skupova, o racionalnoj potrošnji energije, započet je javnom debatom o rasipanju energije u Srbiji a na narednom skupu tema je:

„Otpad može da se koristi - pepeo kao građevinski materijal”

 

Termin: 28. februar 2011. godine, od 10 do 12 časova.

Mesto: Medija centar, velika sala, Terazije 3 / II, Beograd

 

Teze za razgovor:

- Otpad – sekundarna sirovina koju ne koristimo.

- Hoćemo li dozvoliti da deponije pepela prekriju plodne oranice?

- Mogućnosti za upotrebu suvog elektrofilterskog pepela.

- Uštede korišćenjem pepela sa deponija termoelektrana u građevinarstvu.

 

Uvodničari:

- Mihajlo Gavrić, direktor Sektora za zaštitu životne sredine

- Ljiljana Tanasijević, projekt menadžer Privredna komora Srbije

 

Moderator: Jelica Putniković, urednik Balkanmagazina

 

Serijal „3E- energija, ekonomija, ekologija“, u okviru koga organizujemo šest tematskih skupova - okruglih stolova na najaktuenije teme iz ovih oblasti, za primat ima društveno odgovorno poslovanje, kroz racionalnu potrošnju energiju, korišćenje obnovljivih izvora energije i reciklažu otpada, kako bi se postigli ekonomski i ekološki efekti. Akcenat je na konstruktivnoj edukaciji - kroz uvodna predavanja i diskusiju na zadate teme između predstavnika države, institucija i ekoloških stručnjaka sa privrednicima, novinarima i studentima završnih godina tehničkih i fakulteta koji obrazuju buduće novinare.

 

Do kraja marta razgovaraćemo i na teme:

1. „Obnovljivi izvori energije – put do energetske nezavisnosti“,

2. „Energija je tu oko nas”,

3. „Struja sa deponija“.

Ideja je da ovim serijalom doprinesemo boljem upoznavanju javnosti i medija sa značajem energetske efikasnosti i potrebom da se okrenemo novim, obnovljivim izvorima energije. U elektronskom časopisu Balkanmagazin - www.balkanmagazin.net smo već otvorili rubriku „3 E“, gde objavljujemo vesti, informacije i analitičke tekstove.

Edukacija studenata i mladih novinara kroz praćenje ovih tema prilika je da nešto nauče i da steknu iskustvo, specijalizujući se za ovaj sektor privrede.

Po završetku serijala Balkanmagazin će izdati dvojezičnu brošuru „3 E“. Sve tekstove iz rubrike „3 E“ i iz brošure moguće je preuzeti na www.balkanmagazin.net


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...