OKRUGLI STO O MOGUĆNOSTIMA KORIŠĆENJA OTPADA

Izvor:   biznisnovine.com

Okrugli sto na temu "Otpad može da se koristi - pepeo kao građevinski materijal" biće održan sutra u Beogradu, saopštio organizator skupa internet časopis "Balkanmagazin"

Na skupu će biti reči o otpadu kao sekundarnoj sirovini koju ne koristimo, o mogućnostima ušteda korišćenjem pepela sa deponija termoelektrana u građevinarstvu, kao i o upotrebi suvog elektrofilterskog pepela.

Očekuje se da na skupu koji je pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, govore direktor Sektora za zaštitu životne sredine Mihajlo Gavrić i projekt menadžer Privredne komore Srbije Ljiljana Tanasković.

Okrugli sto na kome će biti reči o korišćenju otpada biće održan u okviru projekta "3E- energija, ekonomija, ekologija", u okviru koga se organizuje ukupno šest tematskih skupova na kojima se govori o najaktuenijim temama iz tih oblasti.

Do sada je na tim skupovima bilo reči o problemima rasipanja energije u Srbiji, a dokraja marta biće razmotrene i teme: "Obnovljivi izvori energije - put do energetske nezavisnosti", "Energija je tu oko nas" i "Struja sa deponija".

Projekat "3E- energija, ekonomija, ekologija" ima za cilj da ukaže na društveno odgovorno poslovanje, kroz racionalnu potrošnju energije, korišćenje obnovljivih izvora energije i reciklažu otpada, kako bi se postigli ekonomski i ekološki efekti.

Akcenat je na edukaciji, kroz uvodna predavanja i diskusiju na zadate teme između predstavnika države, institucija i ekoloških stručnjaka sa privrednicima, novinarima i studentima završnih godina tehničkih i fakulteta koji obrazuju buduće novinare.

Ideja je da ovim serijalom bude pružen doprinos boljem upoznavanju javnosti i medija sa značajem energetske efikasnosti i o potrebi da se Srbija okrene novim obnovljivim izvorima energije, navodi se u saopštenju.

Po završetku serijala "Balkanmagazin" će izdati dvojezičnu brošuru "3 E", a sve tekstove iz rubrike "3 E" i iz brošure moguće je preuzeti na www.balkanmagazin.net


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...