Struja

Rezultati pokazali snagu EPS-a

EPS je jedan dobar sistem u kojem je sve utegnuto i kvalitetno balansirano od proizvodnje, prenosa do distribucije električne energije i nema razloga za brigu, poručio je Aleksandar Antiuć, srpski minister rudarstva i energetike sa današnje svečane sednice Nadzornog odbora EPS-a, kojom je obeležen 6. Oktobar - Dana EPS-a.

Uskoro ponovo kilovati iz prvog hidroagregata HE Đerdap 1

Srbija je sad na zavidnom nivou, što se tiče EPS-a, ali i ostalih kompanija iz sektora energetike, rekla je Mirjana Filipović, državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike otvarajući Sajam energetike dok je Milorad Grčić, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije najavio da će EPS će iduće nedelje ponovo startovati obnovljeni hidroagregat 1 na HE Đerdapu 1.

EPS - srpski lider u jugoistočnoj Evropi

EPS Distribucija i njena matična kompanija Elektroprivreda Srbije nalaze se na čelu posebne rang liste Top10 najdinamičnijih kompanija u 2017. godini, na kojoj prema oceni portala Seenews, dominira Rumunija sa sedam učesnika, ali da su sve medalje uzele firme iz Srbije. (foto: TENT B)

Grčić „odmrzao“ saradnju sa Hidroelektrikom

Milorad Grčić i Bogdan Nikolaje Badea, čelni ljudi srpskog EPS-a i rumunske Hidroelektrike dogovorili su maksimalnu sinhronizaciju rada turbina na srpskoj i rumunskoj strani HE Đerdap 1, prilikom proizvodnje i remonta. Uz to Hidroelektrika se obavezala da Srbiji do novembra obezbedi jedan ledolomac.

Energetsko umrežavanje zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope uz pomoć EU

U Bukureštu su danas predstavnici EU i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope potpisali memorandum o saradnji u oblasti energetike, koji m se, kako ističe srpski minister energetike Aleksandar Antrić nadležnost Grupe na visokom nivou za gasno povezivanje u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi (CESEC) proširuje i na oblast električne energije. (foto: Tanjug)

Grčić: Uskoro rešenje za problem naplate komunalnih naknada

EPS će rešiti problem plaćanja komunalnih naknada lokalnim samoupravama Nove Varoši, Priboja, Malog Zvornika i Bajine Bašte, rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora ove kompanije posle sastanka sa predsednicima tih opština.

Liberalizacija u BiH nije donela slobodno tržište ali ni poskupljenje struje

U BiH je tržište električne energije otvoreno skoro dve godine, ali ne postoji slobodna trgovina strujom. Struja će morati da poskupi ukoliko se budu sledila evropska pravila.

Vlada Češke deli ČEZ na dva dela

Iz češkog elektroenrgetskog giganta vlada ove države planira da izdvoji distribuciju i obnovoljivi izvore, a u državnoj svojini bi ostale nuklearke i termocentrale na ugalj. (foto: NE Temelin)

Solarni paneli za sirijske bolnice

Humanitarna organizacija Unija za zdravstvenu zaštitu UOSSM izgradila je hibridni sistem za snabdevanje električnom energijom na krovu jedne bolnice u Siriji, a sada radi na pet novih projekata s fotonaponskim panelima, da bi pomogla i drugim bolnicama u toj razorenoj zemlji.

Rosatom započeo gradnju prve turske nuklearke

NE Akuju, nuklearka koju u Turskoj gradi ruski Rosatom treba da proradi 2023. godine.

Prva Prethodna
1/67
Poslednja Sledeća