Struja

EPS obnavlja infrastrukturu

Ulaganja EPS-a u novu trafostanicu doprinos ekonomskom razvoju industrijske zone Čačka, poručio Milorad Grčić, v. d. Direktora EPS-a, najavljujući nove investicije u ovom kraju.

Fijasko liberalizacije tržišta struje u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je totalni fijasko liberalizacije tržišta električnom energijom, jer se od aktivnih 10 povuklo već sedam snabdevača.

EPS u Subotici modernozovao dve trafostanice

„Energetska infrastruktura je preduslov za dolazak investitora, izgradnju fabrika i otvaranje novih radnih mesta. Investicijama u rekonstrukciju trafostanica u Subotici sada je sve digitalizovano i na daljinskom upravljanju, tako da u slučaju prekida u napajanju može brzo da se reaguje”, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora EPS tokom obilaska dve rekonstruisane TS u Subotici.

Ponovo aktuelna izgradnja TE Kolubara B

Vlada Srbije je formirala Radnu grupu za izgradnju TE Kolubara B, rekao je danas minister rudarstva i energetike, Aleksandar Antić.
Foto: Maketa TE Kolubara B

Remontom povećani snaga i radni vek TENT-a A

Kapitalnim remontom bloka A4 u TENT-u A snaga povećana na 332 megavata, produžen mu je radni vek na naredne četiri decenije, a unapređene su energetska efikasnost i zaštita životne sredine.

Kinezi obećavaju - Blok B3 u Kostolcu gotov 2020.

Aleksandar Antić: „Ulažu se napori u procesu pribavljanja dozvola i neophodne dokumentacije za izgradnju novog bloka B3 u TE Kostolac“. Žang Čun: „Čvrsto uveravamo srpske partnere da će projekat biti realizovan do kraja 2020. godine“.
Li Mančang, kineski ambasador u Srbiji, Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike i Žang Čun, predsednik kompanije CMEC

Uhapšeno dvoje zaposlenih u EPS-u zbog primanja mita

U saradnja EPS-a i MUP-a na suzbijanju korupcije uhapšeni su šefa Službe za prijem i kontrolu mernih mesta EPS Distribucije u ED Jagodina i zaposlena na poziciji referenta u Svilajncu u ogranku EPS Snabdevanje.

Sve veća proizvodnja struje u nuklearkama

Već petu godinu zaredom u svetu raste proizvodnja električne energije iz nuklearnih elektrana. Azija je vodeće tržište nuklearne energije.

Nemačkoj preti elektroenergetski kolaps – kasni se sa izgradnjom prenosne mreže

Energetska tranzicija u Nemačkoj, zasnovana na gradnji novih kapaciteta za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora „zapela“ je zbog kašnjenja u gradnji novih prenosnih kapaciteta.

SAD će iz Praga lobirati protiv Rusa i Kineza u evropskoj nuklearnoj energetici

Kako bi u srednjoj Evropi suzbili uticaj Rusije i Kine u oblasti energetike i protežirli interes Vestinghausa za gradnju novih blokova u češkim nuklearkama Amerikanci odlučili da presele regionalno energetsko evropsko predstavništvo iz Sofije u Prag.

Prva Prethodna
1/71
Poslednja Sledeća