Struja

Jači EPS za energetsku nezavisnost Srbije

Cilj nam je da EPS značajno ojačamo i unapredimo kako bismo u potpunosti obezbedili energetsku nezavisnost Srbije tako da, za najviše pet godina, neće biti potrebe za uvozom ni jednog jedinog kilovat-sata električne energije, čak ni u zimskom periodu, kaže Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS najavljujući kapitalni remont bloka TENT A4.

Rasvetljene krađe u EPS-u

Zahvaljujući uspešnoj saradnji JP Elektroprivreda Srbije i MUP Srbije rasvetljeno je više slučajeva krađe imovine EPS-a i uhapšeno je šest osoba, dok su stručne službe EPS-a otkrile 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu.

Stvara se nova berza električne energije

EMS, SEEPEX, EPEX SPOT i mađarske kompanije MAVIR i HUPX potpisali su Memorandum o razumevanju o osnivanju zajedničke kompanije - berze za centralnu i jugoistočnu Evropu, koja će biti značajan regionalni akter u oblasti dan-unapred (spot) tržišta električne energije.

Bugari se plaše „strujni udar“

Opasnost od „strujnog udara” udružila je privredu i sindikate u Bugarskoj, gde je krajem prošle godine najavljivano da će struja za industriju poskupeti između 30 i 60%, da bi, posle protesta predstavnika sindikata i privrede prgnoze „splasnule“ na korekciju od 15 do 30 %.

Transformacija ČEZ-a po uzoru na E.ON i RWE

Uprava ČEZ-a želi podelu največe češke energetske kompanije na dve firme, tako da u jednoj bude poslovanje s ugljem, nuklearnom energijom i gasom a u drugoj OIE i distribucija električne energije.

Rekordan početak godine u EPS-u

EPS je 2018. godinu započeo sa povećanjem proizvodnje uglja i električne energije a naplata za 2017. godinu je na nivou od 99,2 odsto.

EPS modernizuje elektromrežu na teritoriji Beograda

EPS je ispunio obećanja i odlično počeo godinu, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS prilikom obilaska modernizovanih trafostanica u beogradskoj opštini Obrenovac i napomenu da „pored obezbeđivanja stabilne proizvodnje EPS u poslednjih godinu dana posebnu pažnju posvećuje obnavlјanju i proširenju distributivne mreže, jer bez dalekovoda i trafostanica električna energija ne može da stigne do korisnika“.

Ub dobija novu trafostanicu

Izgradnjom nove trafostanice “Ub 2” EPS građanima i privredi ove opštine obezbeđuje bolje snabdevanje električnom energijom. (foto: Milorad Grčić, v.d. direktora EPS-a i Darko Glišić, predsednik opštine Ub)

Reorganizacijom EPS postao transparentniji, efikasniji i profitabilniji

EPS je zahvaljujući sprovedenoj reorganizaciji postao najveće preduzeće na Balkanu, kao i najveće energetsko preduzeće u regionu, širem od područja Balkana. Kroz reorganizaciju iz EPS-a će do 2020. godine otići, ukupno, 5.000 ljudi. U procesu reorganizacije EPS je uveo vertikalnu organizaciju i jedinstveno upravljanje, ujednačeni su procesi i procedure, a poslovanje EPS-a postalo je transparentnije, efikasnije i profitabilnije. (Foto: Tatjana Pavlović, izvršna direktorka za finansije u EPS-u - Tanjug)

Škoda Praha neće graditi Blok II u TE Pljevlja

Češka kompanija Škoda Praha neć graditi Blok II u TE Pljevlja. To ne znači da EPCG odustaje od realizacije projekta. Do kraja januara naredne godine biće predloženo alternativno rešenje.

Prva Prethodna
1/69
Poslednja Sledeća