Struja

EPS daje novu snagu HE Đerdap 2

Hidroelektrana Đerdap 2 jedno je od građevinskih čuda i jedan od najvažnijih proizvodnih kapaciteta u okviru EPS-a, istakli su Vladimir Milosavljević i Dragan Nijemčević, koji su bili rukovodioci radova kada se pre četiri decenije gradila ova dunavska hidrocentrala. Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS je na obeležavanju ovog jubileja najavio da će u narednih 10 godina biti obnovljeno svih 10 agregata, uz povećanje kapaciteta za 50 MW.

Jelena Matejić imenovana za direktorku EMS-a

Za novu direktorku Elektromreže Srbije AD imenovana je Jelena Matejić, odlučila je Vlada Srbije.

Položen kamen temeljac za Kostolac B3

EPS je, polaganjem kamena temeljca za TE Kostolac B3 posle skoro tri decenije počeo da gradi veliku elektranu, koja će kroz četiri godine za oko 5 % povećati ukupni proizvodni kapacitet srpske elektroenergetske kompanije.

Nemačka domaćinstva plaćaju struju skoro 30 evrocenti po kilovatu!

Cena struje veća za četvrtinu zbog podrške obnovljivim izvorima. Nemački Handesblat piše o "teškim posledicama nemačke enrgetske politike" zbog "zelene revolucije" i napuštanja nuklearne energije
(ilustracija, Nemci plaćaju visoku cenu za uvođenje "zelene energije")

Kako snabdevači zloupotrebljavaju otvoreno tržište

Velika Britanija odlučila je da interveniše na tržištu energije jer je otkriveno kako 'velika šestorka' zarađuje na kupcima koji nikad nisu promenili snabdevača struje i gasa. Hrvatska je daleko od takvog ultrakapitalističkog scenarija, a u struji se krećemo u smeru suprotnom od liberalizacije.

Nova snaga HE Đerdap 1

Završena revitalizacija A1 u HE „Đerdap 1“ obezbedila je povećanje snage od 10 odsto i dodatnih 30 godina proizvodnje električne energije.

Sigurnije snabdevanje strujom u Krupnju i Ljuboviji

Meštani Krupnja i Ljubovije ove zime će imati sigurnije i kvalitetnije snabdevanje električnom energijom zahvaljujući ulaganjima u distributivni sektor, poručio je Milorad Grčić, v.d direktora JP EPS.

Rezultati pokazali snagu EPS-a

EPS je jedan dobar sistem u kojem je sve utegnuto i kvalitetno balansirano od proizvodnje, prenosa do distribucije električne energije i nema razloga za brigu, poručio je Aleksandar Antiuć, srpski minister rudarstva i energetike sa današnje svečane sednice Nadzornog odbora EPS-a, kojom je obeležen 6. Oktobar - Dana EPS-a.

Uskoro ponovo kilovati iz prvog hidroagregata HE Đerdap 1

Srbija je sad na zavidnom nivou, što se tiče EPS-a, ali i ostalih kompanija iz sektora energetike, rekla je Mirjana Filipović, državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike otvarajući Sajam energetike dok je Milorad Grčić, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije najavio da će EPS će iduće nedelje ponovo startovati obnovljeni hidroagregat 1 na HE Đerdapu 1.

EPS - srpski lider u jugoistočnoj Evropi

EPS Distribucija i njena matična kompanija Elektroprivreda Srbije nalaze se na čelu posebne rang liste Top10 najdinamičnijih kompanija u 2017. godini, na kojoj prema oceni portala Seenews, dominira Rumunija sa sedam učesnika, ali da su sve medalje uzele firme iz Srbije. (foto: TENT B)

Prva Prethodna
1/68
Poslednja Sledeća