Novosti i politika

ŠVAJCARSKA NEĆE ŽURITI SA PRIZNAVANJEM KOSOVA

Beograd bi u Svetskoj banci mogao da povuče svoju podršku Švajcarskoj čime bi ona izgubila guvernersko mesto

IZBEĆI JOŠ JEDNU KOSOVSKU KRIZU

(Postoje i umereniji glasovi u američkoj javnosti povodom pitanja statusa Kosmeta. Medjunaslovi i objašnjenja u zagradama su redakcijski.)

NOVA ŠARGAREPA ZA SRBIJU

Ukoliko javni tužilac haškog suda Serž Bramerc zaključi da Srbija potpuno saradjuje sa Tribunalom i sve čini kako bi uhapsila Ratka Mladića, potpisivanje ugovora o stabilizaciji i pridruživanju moglo bi da ide "veoma brzo"

NEPOPUSTLJIVI PREDSEDNICI

Srbija je, po svemu sudeći, na korak od vanrednih parlamentarnih izbora.

SRBIJA PONOVO NA TAPETU

Strani mediji o protivljenju Vojislava Koštunice potpisivanju političkog sporazuma sa EU

RUSKI PUT

Nemogućnost da se od Rusije stvori Švajcarska toliko je očigledna da je niko ne spori. Pa ipak razgovori o "ulasku u Evropu", ili čak i "povratku u Aziju" ne prestaju.

IZBORNI USPONI I PADOVI SRPSKE RADIKALNE STRANKE

Propali svuda, sem u Srbiji

GUBLJENJE RUSIJE: CENA OBNOVLJENOG SUKOBA

Vašingtonovo samočestitajuće sagledavanje istorije leži u grešci na kojoj se temelje odnosi sa Moskvom u eri posle Hladnog rata, a to je njegova sklonost da tretira postsovjetsku Rusiju kao poraženog neprijatelja.

SPORAZUM ZA POLITIČKU UPOTREBU?

U suštini sporazum znači da nema ničeg novog u odnosima EU-Srbija osim što se naglašava staro - da Srbija ima evropsku perspektivu uz poznati haški uslov.

GALIĆEV PARTIJSKI ISKORAK IZ FOTELJE

Bez obzira na ishod predsedničkih izbora u Srbiji, Gazprom će kupiti Naftnu industriju Srbije AD i izgraditi severni krak gasovoda Južni tok kroz Srbiju.