Energetika

NIS – fleksibilna naftna kompanija spremna da unapređuje svoje poslovanje

U pandemiji virusa korona NIS je uspeo da ostvari oba prioritetna cilja: da sačuva zdravlje zaposlenih i obezbedi stabilnost snabdevanja tržišta naftnim derivatima, što je preduslov za energetsku bezbednost zemlje, kaže Andrej Tučnin, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Divizije Downstream u intervjuu za portal Balkanmagazin.

OPEK+ sutra o strategiji buduće proizvodnje nafte

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njeni partneri - proizvođači nafte predvođeni Rusijom pregovaraće sutra na ministarskom nivou u formatu OPEK+ o produžavanju ograničenja proizvodnje, kako bi cenu podigli i održali na nivou koji njima odgovara.

Naftne bušotine kod Subotice u skladu sa zakonom

Sve aktivnosti na istražnim radovima koje NIS vrši u Ludoškoj ulici na Paliću obavljaju u skladu sa u skladu sa Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima, rekao je Saša Igić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku na današnjem okruglom stolu o naftnim bušotinama kod Subotice. NIS je spreman na dijalog sa meštanima koji se obrate kompaniji, poručili sui z NIS-a.

Jačanje energetske saradnje Srbije i Mađarske

Tokom današnjeg sastanka srpskog ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića i mađarskog ministra spoljnih poslova Petera Sijartoa potpisana su dva memorandum između MVM Magyara, EPS-a i Srbijagasa, koji treba da doprinesu saradnji u izgradnji gasovoda Turski tok, povećanju prekograničnih prenosnih kapaciteta i formiranju zajedničke berze električne energije.

Balkanski tok kasni dva-tri meseca

Izgradnja gasovoda Balkanski tok zbog korona virusa kasni dva do tri meseca, a bugarski premijer Bojko Borisov je svom današnjem gostu, srpskom predsedniku aleksandru Vučiću rekao da se nada da će ovaj projekat uspeti pa će do kraja godine biti moguće napraviti sastanak na granici, da se vidi šta je sve urađeno.

EMS zadovoljan kupovinom akcija u CGES – budući planovi poslovna tajna

U EMS-u zadovoljni što su pre pet godina kupili 10 odsto akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema i kažu da da će javnost biti blagovremeno obaveštena ukoliko odluče da kupe dodatne akcije.
Podmorski kabl između Crne Gore i Italije, deo Transbalkanskog strujnog koridora

Severnog tok 2 startuje pre Nove godine

Gasprom najavljuje puštanje u pogon Severnog toka 2 do kraja godine. Amerika zapretila novim sankcijama protiv ovog gasovoda.

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sisteme

U sklopu paketa mera za oživljavanje privrede zbog krize koju je izazvala epidemija COVID-19 italijanska vlada je povećala podršku za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sisteme i sisteme za skladištenje energije.

Rusija zabranila uvoz naftnih derivata

Vlada Rusije uvela zabranu uvoza goriva da bi osigurala energetsku bezbednost zemlje i stabilizovala situacija na domaćem tržištu goriva.

Nove trafostanice poboljšaće snabdevanje na području Uba

EPS novom trafostanicom Čučuge poboljšava sigurnost napajanja električnom energijom građana i privrede na području opštine Ub. Završava se i visokonaponska trafostanica Ub.
Foto: EPS

Prva Prethodna
1/307
Poslednja Sledeća