Zelena energija

Prva solarna toplana u Šumadiji

U selu Badnjevcu, nadomak Kragujevca, urađeno je pilot postrojenje prve solarne toplane u Srbiji, što predstavlja veliki prodor na polju energetske efikasnosti i uspešnog korišćenja obnovljivih izvora energije.

Gradi se vetropark kod Negotina

Izgradnja 18 vetrogeneratora ukupnog kapaciteta 60 megavata, planirana je kod Negotina na lokaciji Nikine vode - Popadija – Plavna.

Manje subvencija za solarnu energiju

Ko u Nemačkoj ulaže u solarnu energiju može da računa na državnu podršku. Ta činjenica je pospešila munjevito širenje fotonaponskih solarnih sistema. Ipak država sada povlači subvencije.

Rotšild i princ Čarls ulažu u zelene elektrane

Investitori, među kojima su britanski princ Čarls i britanski finansijer Jakob Rotšild, uložiće 102 miliona dolara u proizvodnju električne energije iz otpada.

Luksemburška kompanija gradi solarni park u Srbiji

Luksemburška kompanija "Sekrum ekviti partners jurop" (Securum Equity Partners Europe) planira da u Srbiji gradi solarni park u koji će biti uloženo oko dve milijarde evra

Briketi kafene plevice idealno gorivo

Istraživanja u laboratorijama pokazala su izuzetnu toplotnu moć kafene plevice, tačnije briketa kafene plevice, koji predstavlja klasičan primer biomase

Nemačka smanjuje subvencije za solarnu energiju

Vlada Nemačke planira da smanji subvencije za struju proizvedenu iz solarnih izvora za oko 30 odsto do januara iduće godine.

E.On ulaže u zelenu energiju

E.ON planira da u narednih pet godina u projekte za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora investira sedam milijardi evra.

„Kolevka” radi na sunce

Samo u prošloj godini ustanova za smeštaj dece uštedela četiri miliona na računima za struju zahvaljujući solarnim ćelijama

Makedonija gradi prvu vetroelektranu

Makedonsko elektroenergetsko preduzeće ELEM potpisalo je ugovor o izgradnji prve makedonske vetroelektrane sa konzorcijumom koji čine grčko građevinsko preduzeće Terna i nemački Siemens.

Prva Prethodna
20/20
Poslednja Sledeća