Zanimljivosti

„Meteorološki” satelit Pjongjanga

Napredni geostacionarni meteorološki satelit za prikupljanje podataka, koji treba da bude lansiran sredinom aprila, biće od velike pomoći radi izučavanja vremenskih uslova potrebnih za poljoprivredu i druge privredne grane, kažu, pravdajući lansiranje svog satelita zvaničnici Severne Koreje.

Hidroelektrana bez kapi vode

Hidroelektrana u Ozrinićima, nadomak Nikšića, izgrađena pre više od 50 godina, sada je samo podsjećanje na nepromišljene investicije. Naime ova hidroelektrana nikada nije ni radila.

Pronađena retka ptica

U dvorištu klanice Mak iz Doljevca pronađena je veoma retka vrsta ptice, bukavac, koja je uvrštena u Pravilnik o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva

Rio Tinto iskopao ružičasti dijamant

Jedan od najređih dijamanata na svetu, ružičasti dijamant, vredan milione dolara, iskopan je u rudnicima Rio Tinto na području Zapadne Australije.

Ruski naučnici oživeli biljku staru 30.000 godina

Najstarija biljka "silene stenophylla", stara oko 30.000 godina je regenerisana, rekli su ruski naučnici i dodali da je plodna i da prozivodi beli cvet i ima održive semenke.

Prva Prethodna
8/8
Poslednja Sledeća