NIS u kampanji za veću bezbednost u saobraćaju

Izvor:   NIS

U okviru kampanje „Na putu do nule - vežite se“, Agencija za bezbednost saobraćaja i kompanija NIS realizovali su promotivno-edukativne aktivnosti sa ciljem podizanja svesti o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa u putničkim automobilima. (Foto: NIS - Dušan Borković, automobilista)

Svi učesnici u saobraćaju koji su danas posetili Gazprom stanicu „Sokolići 2“ na auto-putu „Miloš Veliki“, imali su priliku da isprobaju simulator čeonog sudara i simulator prevrtanja vozila i da se, u kontrolisanim uslovima na zabavan i bezbedan način, uvere u značaj upotrebe sigurnosnog pojasa, kako na prednjem, tako i na zadnjem sedištu, u prisustvu stručnog osoblja i predstavnika Agencije.

Zahvaljujući „pijanim naočarima", prisutni su mogli da se uvere koliko alkohol i psihoaktivne supstance mogu da utiču na percepciju i rasuđivanje u toku vožnje.

Događaju su prisustvovali Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Davorin Perišić, menadžer za upravljanje rizicima u kompaniji NIS, kao i naš proslavljeni automobilista i promoter kampanje „Na putu do nule - vežite se“ Dušan Borković.

NIS u kampanji za veću bezbednost u saobraćaju
(Foto: NIS)

Predstavnici Agencije i NIS-a istakli su značaj saradnje institucija i društveno odgovornih kompanija, a sve sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja i učesnika u saobraćaju.

„Agencija za bezbednost saobraćaja konstantno sprovodi preventivno-edukativne aktivnosti sa ciljem promene svesti učesnika u saobraćaju i upoznavanju istih sa rizicima koje saobraćaj nosi. Veoma je bitno da podignemo procenat upotrebe sigurnosnog pojasa u automobilima. Podsećamo da je sigurnosni pojas obavezno koristiti kako na prednjem, tako i na zadnjem sedištu. Procenat upotrebe sigurnosnog pojasa vozača i suvozača u Republici Srbiji je 85 odsto, dok na zadnjem sedištu tek svaki peti putnik koristi sigurnosni pojas.  To je daleko od cilja kojem težimo, a to je preko 95 odsto vozača i putnika koji koriste sigurnosni pojas. Povećanjem upotrebe sigurnosnog pojasa smanjujemo posledice eventualnih saobraćajnih nezgoda. Svake godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćaju, izgubimo više od 100 ljudskih života. Zato apelujemo i na vozače i na putnike da poštuju saobraćajne propise i vezuju pojas, kao najbolji sistem pasivne zaštite vozača i putnika unutar vozila“, rekao je Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaj.

NIS u kampanji za veću bezbednost u saobraćaju
(Foto: NIS)

Davorin Perišić iz kompanije NIS istakao je značaj saradnje sa Agencijom na polju bezbednosti na putevima.

„Ova kampanja je još jedan od načina na koji NIS, kao društveno odgovorna kompanija, želi da doprinese bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Iz tog razloga sa našim partnerima iz Agencije za bezbednost saobraćaja organizujemo ovaj događaj edukativnog karaktera koji je apel i na vozače i na putnike da poštuju saobraćajne propise, što direktno utiče na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. Mi kao najveća maloprodajna mreža u Srbiji imamo mogućnost da velikom broju građana ukažemo na značaj i način bezbednog ponašanja u saobraćaju. Kroz interaktivne aktivnosti i edukaciju koje danas imamo priliku da vidimo pokazujemo važnost vožnje bez alkohola, kao i važnost korišćenja sigurnosnog pojasa. To su glavne poruke koje ovom kampanjom želimo da pošaljemo“, naveo je Perišić.

Promoter kampanje „Na putu do nule - vežite se“, naš proslavljeni automobilista Dušan Borković, istakao je važnost saradnje svih društvenih činilaca kako bi bili bezbedniji u saobraćaju.

"Današnja akcija pokazuje koliko je važno kontinuirano raditi na podizanju svesti o bezbednosti u saobraćaju. Sigurnosni pojas je osnovna zaštita svakog putnika, bez obzira na to gde sedi u vozilu. Drago mi je da zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerima iz kompanije NIS i Agencijom za bezbednost saobraćaja mogu da doprinesem ovoj važnoj misiji," rekao je Dušan Borković, najbolji automobilista Srbije i Balkana.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...