NIS ponovo među tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji

Izvor:   NIS

Kompanija NIS, koja angažuje više od 13.000 zaposlenih, ponovo je izabrana među tri vodeća poslodavca u Srbijii, rezultat je istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud. (Foto: Infostud)

Za NIS je posebno značajno što je u ovoj anketi, sprovedenoj od 11. marta do 11. aprila ove godine, učestvovalo 11.000 građana Srbije starijih od 18 godina, koji su odabrali najpoželjnije poslodavce. Cilj istraživanja je bolje razumevanje domaćeg tržišta rada, tako da su učesnici, između ostalog, odgovarali na pitanja koja se tiču iskustava iz procesa selekcije kandidata za posao, na koji način se informišu o poslodavcima, koje karakteristike su im značajne kako bi se prijavili za posao i ostali da rade u nekoj kompaniji, i tome slično.

NIS ponovo među tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji
(Foto: NIS)

Za kompaniju NIS ovo istraživanje nije značajno samo zbog rangiranja poslodavaca, već i zbog mogućnosti da se kompanija upozna sa iskustvima i očekivanjima ispitanika i da shodno tome menja i unapređuje svoje prakse.

Istraživanje „TalentX“ sprovodi se svake dve godine, a 2020. i 2022. godine kompanija NIS takođe je bila među najpoželjnijima poslodavcima u Srbiji. Ova priznanja za kompaniju predstavljaju novi podstrek da nastavi da radi na unapređenju iskustva zaposlenih, ali i kandidata za zaposlenje.

NIS ponovo među tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji
(Foto: NIS)

„NIS je kompleksna kompanija, po svojoj veličini, strukturi i tipovima poslova koje zaposleni obavljaju. Upravo zbog toga, svaka promena zahteva mnogo truda, upornosti i kreativnosti”, navodi se u saopštenju te kompanije. Ističe se takođe da je dobijeno priznanje podstrek za nastavak rada na unapređenju iskustva zaposlenih i privlačenju kandidata za zaposlenje. U tom kontekstu, samo priznanje se sagleda kao motivacija, ali i obaveza da se opravda stečeno poverenje i sa istim elanom nastavi sa praćenjem najboljih praksi u industriji. U NIS-u kažu da im je dodeljena nagrada važna, ali da je još važnije da zaposleni u kompaniji budu zadovoljni i postanu njeni najveći promoter.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...