NIS više od decenije uz mlade nade srpske košarke

Izvor:   NIS

Svečano otvaranje 22. Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“ održano je u hali 3 Beogradskog sajma. Festival koji okuplja mlade nade naše košarke traje od 7. do 9. juna, u organizaciji Udruženja „Mini basket Srbija“ pri Košarkaškom savezu Srbije. Generalni pokrovitelj manifestacije više od deceniju je kompanija NIS. (Foto: NIS)

Svečanom otvaranju prisustvovali su Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Ivan Dmitrijev, direktor Funkcije za HSE u kompaniji NIS, Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“, kao i drugi gosti i ljubitelji basketa.

„Siguran sam da danas gledamo ne samo velike talente nego i buduće šampione, kako Srbije, tako i svetske. Za NIS je ovo izuzetna prilika da pokaže koliko ulažemo u razvoj dece i sporta. Danas imamo priliku da pored talenta gledamo i kako se stvara karakter i kako se u igri i u sportu sprovode prinicipi fer-pleja, a to su sve vrednosti koje podržavamo“, naveo je Ivan Dmitrijev, direktor Funkcije za HSE u NIS-u.

NIS više od decenije uz mlade nade srpske košarke
(Foto: NIS)

Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, istakao je da su sva deca pobednici, jer su tu da igraju i da se druže, a Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, naglasio je značaj ovog turnira u sportu kojim se bavi čitav život i čestitao kompaniji NIS na pokazanoj društvenoj odgovornosti.

Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“, naveo je da je ova godina posebna, jer je u pitanju i olimpijska godina, a zatim se zahvalio NIS-u kao generalnom sponzoru na kontinuiranoj podršci više od deceniju.

NIS više od decenije uz mlade nade srpske košarke
(Foto: NIS)

Na festivalu učestvuju 122 ekipe i skoro 2.500 dece iz Srbije i regiona, koja će za tri dana turnira odigrati više od 100 utakmica. Tačmičenje se održava na šest terena u tri kategorije - 2014, 2015. i 2016. godište.

Uz glavne terene na kojima se igraju utakmice, postavljen je i jedan teren sa veštačkom travom, na kome se nalazi teleskop koš i igra se mini basket 3 na 3.

U sjajnoj atmosferi druženja, navijanja i novih poznanstava, prilikom svečanog otvaranja festivala, pehari su uručeni svakom timu, a medalje su podeljene svim učesnicima manifestacije, čime je svako od njih nagrađen za timski duh i fer-plej.

Za vreme festivala organizovan je i seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima.

NIS više od decenije uz mlade nade srpske košarke
(Foto: NIS)

Kompanija NIS u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije više od deset godina pruža podršku organizaciji projekta „Mini basket Srbija“ i održavanju mini basket turnira širom naše zemlje.

U skladu sa sloganom „Budućnost na delu“, NIS konstantno ulaže u razvoj sporta i mladih talenata, promoviše sportski duh i zdrav način života. NIS je višegodišnji partner i Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog kluba „Partizan“.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...